Не винаги скъпите програми гарантират подобрена функционалност или качествена работа. Пътувайки в AppStore, можете да намерите много приложения с абонамент, но това не означава, че техните партньори не могат да се конкурират с тях. За да потвърдите този факт, статията дава най-добрите примери за използване на свободен софтуер вместо платен софтуер.

Microsoft Office → iWork

Мобилният офис софтуер от Microsoft е безплатен, но използването му предполага конвенциите му. Всеки потребител на този софтуер може да преглежда съдържанието на файла, но ако потребителят иска да създаде документ или да редактира съществуващ, той трябва да закупи абонамент. Тази услуга е 2 690 рубли годишно.
Работа с таблици в мобилно приложение Microsoft Excel

Apple предлага алтернатива на комплекта инструменти iWork. Такива съществуващи приложения като Notes, Pages и Keynote ви позволяват да извършвате подобни действия като в Microsoft Office, само в този случай, без да плащате нищо.

Комплект софтуер от iWork

Изтеглете iWork

Фантастичен 2 → "Календар"

Разширеният Fantastical 2 календар с много функции беше заслужено популярен в софтуерния магазин за IOS , Продуктът направи възможно разпознаването на глас, коригирането на различни събития и много други неща с покупка за 379 рубли.

Създаване на събития в софтуера Fantastical 2

Но защо такива разходи, ако стандартният календар може да бъде едно и също.

Интерфейсът на стандартното приложение Календар в iOS

Приложението е вградено в операционната система.

Reeder 3 → Хранене

Четенето на статии от различни теми осигури известна програма, наречена Reeder 3.

Reeder 3 Reader

Сега необходимостта от прилагането му е много по-ниска, тъй като Feedley заменя състезателя. Това обяснява факта, че Feedly, вместо потребителските разходи от 379 рубли, предлага подобно решение без абонамент.
Feedly приложение за четене

Изтеглете Feedly

1Password → "Keychain"

Отговорен за софтуера за сигурност 1Password имаше сигурен сейф за съдържанието на паролите. Устройства като синхронизация на пароли, поддръжка и максимална сигурност бяха предоставени от разработчика на този софтуер при закупуване на абонамент за 749 рубли.

Интерфейс на приложението 1Password

Едва ли някой иска да купи програма, ако "Keychain" е вградена в системата и работи чрез услугата iCloud ,

Конфигуриране на iCloud Keychain за iOS

Памет за съхранение на облаци iCloud

Тема → Телеграма

Защитата на личната информация е основното изискване не само на търговските, но и на обикновените потребители на комуникации. От дълго време подобен продукт, като Threema, поддържа уверена позиция на пазара. Беше защитен тунел, в който хората можеха да общуват, без да се страхуват от поверителност. Сигурността беше извършена чрез тайна кореспонденция. Един напълно нормален абонамент за 229 рубли би могъл практически да оправдае услугите на предприемача, докато не се появи телеграма.

Трейми пратеник за iphone

Посланикът ви позволява да създавате подобни тайни разговори, в които информацията се саморазрушава за определен интервал от време. За разлика от неговата телеграма, това предоставя напълно свободна основа.

Чат в телеграма

Изтегляне на телеграма

Кастро 2 → "Подкасти"

Мениджърът на podcast на Castro 2 отново привлича популярността на подкасти. Можете да търсите източници и функции, за да ги възпроизведете.

Известия в софтуерния продукт на Castro 2

Абонаментът за 299 рубли дава достъп до приложението, но стандартните "Podcasts" не са по-лоши и напълно отговарят на изискванията.

Подкаст категории в стандартната програма iOS

Изтегляне на подкасти

Tweetbot 4 → Twitter

Популярното решение на Tweetbot бе заменено от клиент на Twitter. Тя ви позволява да научите новини от цял ​​свят и да получавате известия за различни събития. Голяма част от публикуваната информация в реално време, но най-важното, всичко това е на разположение без да се купува абонамент.

Основните tweets в Twitter клиента за iphone

Изтегляне на Twitter

Pixelmator → Snapseed

Възможността за обработка на снимките се предоставя от Pixelmator, който е най-добрият по рода си. Като аналог на работния плот Photoshop , той ви позволява да правите качествени корекции на изображенията, да добавяте различни ефекти, да прилагате филтри. 379 рубли дават достъп до всички инструменти.

Корекция в програмата за обработка на снимки Pixelmator

В същото време фоторедакторът Snapseed не е по-нисък от скъпата алтернатива, главно поради безплатния лиценз. Тя има мощна поддръжка за формати, корекция на цветовете, стилна библиотека, рамкиране и много други функции, осигуряващи обработка на изображения с високо качество.

Инструменти за редактиране на изображения в софтуера Snapseed

Изтеглете Snapseed

Рейки → Coach.me

Напомнянията на мобилно устройство са необходим софтуер за много потребители. В продължение на дълго време Streaks реши този проблем перфектно, което означава закупуване на абонамент. Но програмата Coach.me го прави безплатно. Персонализируеми параметри, индивидуални напомняния, отчети и много други функции се предоставят от разработчика на този софтуер.

Coach.me приложение за меню

Изтеглете Coach.me

Скенер Pro → Офис обектив

Скенерът не е често срещан проблем, когато решаването на потребител на мобилно устройство избира скъп софтуер. Така че Scanner Pro беше заменен от аналоговия Office Lens. Разработчиците от Microsoft са добавили всички видове функции на качествен скенер и вероятно са го направили добре.

Сканираната страница в софтуера Office Lens

Изтегляне на Office Lens

Горепосочените опции ще ви помогнат да използвате софтуера за свободна употреба. Това явление отново потвърждава факта, че скъпото не винаги е по-добро. Днешният конкурс на ИТ пазара по всякакъв начин е усъвършенстван, за да увеличи значението му. В резултат на това всички се възползват, включително и крайните потребители.