Рекламирането в интернет - нещо доста неприятно, защото някои уеб ресурси са толкова заредени с реклама, че сърфирането в интернет се превръща в изтезание. С цел да улесни живота на потребителите на браузъра Mozilla Firefox и разширението на браузъра Adguard бе внедрено.

Adguard е набор от специални решения, които подобряват качеството на уеб сърфирането. Един от компонентите на пакета е разширението на браузъра Mozilla Firefox, което позволява премахването на всички реклами в браузъра.

Как да инсталирам Adguard?

За да инсталирате разширението Adguard за Mozilla Firefox, можете веднага да го изтеглите от връзката в края на статията и да го намерите сами чрез магазина за добавки. Във втория вариант ще разгледаме по-подробно.

Кликнете върху бутона за менюто на браузъра в горния десен ъгъл и в показания прозорец кликнете върху бутона "Добавки" .

Adguard за Mozilla Firefox

Отидете в лявата част на прозореца в раздела "Разширения", а в дясната част на полето "Търсене на добавки" въведете името на желания елемент - Adguard .

Adguard за Mozilla Firefox

В резултатите ще се покаже необходимата добавка. Вдясно от него кликнете върху бутона "Инсталиране" .

Adguard за Mozilla Firefox

След като инсталирате Adguard, в горния десен ъгъл на браузъра ще се покаже икона за разширение.

Adguard за Mozilla Firefox

Как да използвате Adgurd?

По подразбиране разширението вече е активно и готово за неговата работа. Сравнете ефективността на разширението, като разгледате резултата, преди да инсталирате Adguard в Firefox и след това след това.

Adguard за Mozilla Firefox

Adguard за Mozilla Firefox

Моля, имайте предвид, че след като изчезнахме всички натрапчиви реклами и няма да присъства абсолютно на всички сайтове, включително видео споделяне, където рекламата обикновено се показва по време на възпроизвеждане на видео.

След преминаването към избрания уеб ресурс разширението ще покаже броя на блокираните реклами на неговата икона. Кликнете върху тази икона.

Adguard за Mozilla Firefox

В изскачащото меню обърнете внимание на елемента "Филтриране на този сайт" . От известно време уеб администраторите са блокирали достъпа до сайтовете си с активен рекламен блокер.

Не е необходимо напълно да деактивирате работата на разширението, когато може да бъде спряно изключително за този ресурс. И за това трябва само да преведете превключвателя в точката "Филтриране на този сайт" в неактивна позиция.

Adguard за Mozilla Firefox

Ако трябва напълно да деактивирате Adguard, можете да го направите, като кликнете върху бутона "Suspend Adguard protection" в разширението меню.

Adguard за Mozilla Firefox

Сега в същото меню за разширения, кликнете върху бутона "Конфигуриране на защитата" .

Adguard за Mozilla Firefox

Настройките на разширенията ще се показват в нов раздел на Mozilla Firefox. Тук ние се интересуваме особено от елемента "Позволително полезно рекламиране" , който по подразбиране е активен.

Ако изобщо не искате да виждате реклами в браузъра си, деактивирайте този елемент.

Adguard за Mozilla Firefox

Отидете надолу на страницата с настройки точно долу. Ето раздела "Бял списък" . Този раздел означава, че работата на разширението ще бъде неактивна за включените в него адреси на сайтове. Ако трябва да показвате реклами на любимите си сайтове, можете да ги настроите тук.

Adguard за Mozilla Firefox

Adguard е едно от най-полезните разширения за браузъра Mozilla Firefox. С него използването на браузъра ще стане още по-удобно.

Изтеглете Adguard за Mozilla Firefox безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт