Операционната система Android не е фокусирана най-малко върху мултимедията, включително възпроизвеждането на музика. Съответно в тази система има десетки различни музикални плейъри за устройства. Днес искаме да насочим вниманието ви към AIMP версията на супер популярния Windows плейър за Android.

Пускане по папки

Важно и много ценно за повечето потребители на функции, които играчът има, е да възпроизвежда музика от произволна папка.
AIMP плейлист прозорец
Тази функция се изпълнява невероятно просто - създава се нов плейлист и необходимата папка се добавя чрез вградения файлов мениджър.
Изберете папката AIMP

Свободно сортиране на песни

Много често музикалната библиотека на опитен любител на музиката прави стотици песни. И рядко някой слуша музика с албуми - повечето песни от различни изпълнители се разкриват. За такива потребители разработчикът на AMPP има функция за сортиране на песни в случаен ред.
Персонализирано сортиране на песни от AIMP
В допълнение към предварително зададените шаблони, можете също да сортирате музиката ръчно, като подреждате песните по ваш избор.
Случайно групиране на песните на AIMP
Ако плейлистът съдържа музика от различни папки, можете да групирате файловете в папки.

Поточна аудио поддръжка

AIMP, подобно на повечето други популярни играчи, може да възпроизвежда звукови онлайн предавания.
Аудио стрийминг
И двете онлайн радио и подкасти се поддържат. Освен директното добавяне на връзка, можете да изтеглите отделен плейлист на радиостанцията във формат M3U и да я отворите от приложението: AIMS го разпознава и го задейства.

Манипулация с писти

Опциите за манипулиране на музикални файлове са достъпни в главното меню на прозореца на плейъра.
Проследяване на информацията AIMP
От това меню можете да видите метаданните на файла, да го изберете като тон на звънене или да го изтриете от системата. Най-полезният вариант е, разбира се, да видите метаданни.
Проследяване на метаданните AIMP
Можете също така да копирате името на песента в клипборда, като използвате специалния бутон.

Настройване на звукови ефекти

За любителите на настройката всички и всички създатели на AMPP добавиха възможностите на вградения еквалайзер, като промениха баланса и скоростта на възпроизвеждане.
Звукови ефекти AIMP
Еквалайзерът е доста напреднал - опитен потребител може да конфигурира плейъра за неговия звуков път и слушалки. Специални благодарности за опцията за предварително усилване - това ще бъде полезно за собствениците на смартфони със специален КПР или потребители на външни усилватели.

Таймер за възпроизвеждане

В AIMP има функция за пауза на възпроизвеждане на определени параметри.
Таймер за сън AIMP
Както самите разработчици казват, тази опция е за тези, които обичат да заспиват на музика или аудиокниги. Интервалът на настройка е много широк - от зададеното време и завършва с края на плейлиста или песента. Полезно също така за спестяване на батерията, между другото.

Опции за интегриране

AMPP може да вдигне контрола от слушалките и да покаже джаджа за управление на заключващия екран (изисква се Android версия 4.2 или по-нова версия).
Интегриране на AIMP
Функцията не е нова, но нейната наличност може да бъде записана безопасно в плюсовете на приложението.

достойнство

  • Приложението е изцяло на руски език;
  • Всички функции са достъпни безплатно и без реклама;
  • Пускане на папки;
  • Таймер за заспиване.

недостатъци

  • Лошо работи с писти с високи скорости.

AIMP е невероятно прост, но функционален играч. Той не е толкова сложен, колкото например PowerAMP или Neutron, но ще бъде добър ъпгрейд, ако нямате достатъчно функционалност на вградения плейър.

Изтеглете AIMP безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин