Електронните книги постепенно бутаха хартията и сега всички се опитват да изтеглят и четат книги на таблетите си или на други устройства. Стандартният формат за електронни книги (.fb2) не се поддържа от системни програми на Windows. Но с помощта на AlReader този формат се чете за системата.

AlReader е четец, който ви позволява да отваряте файлове с формати * .fb2, * .txt, * .epub и много други. Има много полезни функции, които правят четенето трудно, но удобно, но и качествено. Помислете за основните предимства на това приложение.

Съветваме ви да погледнете: Програми за четене на електронни книги на компютъра

Разпознаване на много формати

Този читател може да дефинира много формати на електронни книги, включително * .fb2. Той автоматично настройва текста от книгата за нейното форматиране (можете да го промените).

Четене на fb2 в AlReader

библиотекар

Библиотекаря ви позволява да намерите всички електронни книги на вашия компютър.

Библиотекар в AlReader

Запазва се в стандартни формати

Ако имате нужда от книга, която ще четете в бъдеще на компютър, в който няма четец, можете да го запазите в по-общ формат, например * .txt.

Запишете в стандартни формати в AlReader

Променете формата

В допълнение към запазването на книгата в по-разбираем формат за системата, можете също да промените формата за разпознаване директно в самата програма. Например, можете да го промените на обикновен текст и след това да копирате съдържанието в сайта си, което напълно запазва форматирането.

Променете формата в AlReader

превод

Приложението може да преведе конкретна дума точно в момента на четене. Тази функция определено ще се окаже полезна за тези, които обичат да четат произведения в оригинала, което не е възможно FBReader ,

Текстов превод в AlReader

Операции върху текста

Благодарение на тази функция в AlReader можете да избирате, копирате, преглеждате източника, цитирате, маркирате текста, който също е отличителен елемент от FBReader ,

отметки

В читателя можете да добавяте отметки, така че можете бързо да намерите интересно място или цитат.

Отметки в AlReader

преход

Програмата има различни начини за навигация в книгата. Можете да отидете на интереси, страници, глави. Освен това можете да намерите необходимия откъс от текста.

Отидете на AlReader

управление

Също така има три режима на управление:

1) нормално превъртане с колело.

2) Управление на клавишни комбинации. Те могат да бъдат персонализирани, както ви харесва.

Горещи клавиши в AlReader

3) Контрол на докосването. Чрез кликване върху различни страни или при преминаване от единия край към другия можете също да управлявате книгата. Всички действия са напълно персонализирани.

Докосване в AlReader

Auto Scroll

Можете да активирате и конфигурирате автоматично превъртане, така че ръцете ви да са винаги свободни.

Автоматично превъртане в AlReader

Графично меню

В FBReader Имаше и графично меню, но не може да се сравни с функционалността. Той може да бъде конфигуриран, както искате, или изобщо да бъде изключен.

Графично меню в AlReader

настройки

Някои от настройките вече са изброени в програмата, но само тези, които заслужават специално внимание. Но е просто невъзможно да не отделяте тази функция поотделно, тъй като този четец може да бъде настроен според вашите желания. Почти всяка функция в него е конфигурирана. Можете да промените дизайна, цвета, фон, шрифта и много други.

предимства

  1. Руската версия
  2. портативен
  3. Голям избор от настройки
  4. безплатно
  5. Вграден преводач
  6. Забележки
  7. Auto Scroll

недостатъци

  1. Не е открита

AlReader е един от най-гъвкавите, ако говорим за персонализиране, читатели. Тя има пълна функционалност, която е наистина необходима, а красив (и отново адаптивен) интерфейс прави програмата по-удобна за различни типове потребители.

Изтегляне на AlReader безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт