Софтуерът Ashampoo, известен с високото качество на своите продукти, има инструмент, който със сигурност ще заинтересува потребителите, които се интересуват от запазването на поверителна информация, когато работят в средата на Microsoft OS - Ashampoo AntiSpy for Windows 10.

Ashampoo AntiSpy for Windows 10 - портативно приложение, предназначено да минимизира времето, прекарано в определянето на настройките на операционната система, които засягат нивото на поверителност на потребителите при работа в околната среда. Резултатът от прилагането на инструмента предотвратява изпращането до Microsoft на информация за операциите, извършвани от потребителя и приложенията в Windows 10, както и диагностична информация.

Безопасност при употреба

Преди да се направят промени в системата, Ashampoo AntiSpy for Windows 10 предлага да запазите текущото състояние на операционната система, като създадете точка за възстановяване. Такава грижа за потребителя и неговата система е напълно оправдана и не бива да се пренебрегва.

Ashampoo AntiSpy за Windows 10 създаване на точка за възстановяване

Препоръки за програмисти

Осъзнавайки, че не всеки потребител знае правилната и дълбока конфигурация на операционната система, създателите на AntiSpy осигуряват в програмата си възможността да използват предварително зададени настройки. Използвайки списъка с препоръчваните от Ashampoo параметри, можете да постигнете по-високо ниво на сигурност на системата, като същевременно не намалите значително функционалността на Windows 10.

Ashampoo AntySpy for Windows10 Препоръчителни настройки

Общи настройки за поверителност

Прилагайки настройките, препоръчани от Asampa на AntiSpay, можете да откриете, че не всички компоненти и OS модули, които събират и прехвърлят информация за това, което се случва в Windows 10, са деактивирани. Тази ситуация може лесно да се промени с помощта на превключватели в секцията "Общи" . Този блок съдържа почти всички основни опции за предотвратяване на шпионаж от разработчика на Windows.

Ashampoo AntySpy за Windows10 Раздел Общи

местоположение

Един от най-неприемливите видове информация е информацията за местоположението на устройството с Windows 10 и следователно неговия собственик. Възможността за събиране на такива данни чрез приложения лесно се деактивира, като се използва блокът за специален параметър Ashampoo AntiSpy for Windows 10.

Ashampoo AntySpy for Windows10 Местоположение

Камера и микрофон

Един от най-големите проблеми за потребителя може да се счита за получаване от външни лица на записи на звук от микрофона и изображения от камерата, свързани към компютъра. За да предотвратите подобни смущения в поверителността, Ashampoo AntiSpy за Windows 10 предоставя всички функции. Използвайки съответните секции от настройките, можете да защитите частично или напълно себе си от изтичане на критични данни.

Ashampoo AntySpy за Windows10 камера и микрофон

реклама

В допълнение към предотвратяването на отклоняването на различни поверителни данни, Ashampoo AntiSpy за Windows 10 ви позволява да ограничите получаването на досадни рекламни съобщения от потребителя.

Ashampoo AntySpy for Windows10 Деактивиране на рекламите

Телеметрия и гласов асистент

Лицата от Microsoft се интересуват главно от данните за работата на самата операционна система, инсталираните програми, свързаните устройства и дори драйверите. Събирането и предаването на такава информация се нарича "Телеметрия" . Деактивирането на телеметрията на Windows 10 може да бъде много проста, използва отделна секция от настройки в инструмента от Ashampoo.

Ashampoo AntySpy за Windows10 телеметрия и Cortana

В същия блок гласовият асистент Cortan, интегриран в Windows 10, е дезактивиран и има достъп до повечето от данните на потребителя.

Други поверителни данни

В допълнение към припокриването на основните канали за събиране и предаване на информация за потребителя и инсталираните приложения, както и за действията, които извършват, Ashampoo AntiSpy за Windows 10 осигурява възможността да ограничи достъпа на трети страни до информация за профила, контакти, съобщения, данни от календара и т.н.

Ashampoo AntySpy for Windows10 друга поверителна информация

Допълнителни функции

За да се гарантира, че няма изтичане на данни, чиято възможност съществува при достъпа до лица от Microsoft към Windows компоненти 10, потребителите на въпросния инструмент могат да се позовават на използването на допълнителна секция параметри.

Ashampoo AntySpy за Windows10 Допълнителни функции

достойнство

  • Удобен интерфейс на руски;
  • Възможност за използване на препоръчителни настройки;
  • Обратимост на действията;

недостатъци

  • Имената на някои опции не се превеждат на руски език;
  • Няма начин да запазите настройките във файл за бъдеща употреба;
  • Програмата има реклама на други разработчици.

Ashampoo AntiSpy for Windows 10 е много проста, но в същото време ефективно средство за блокиране на каналите за достъп на разработчиците на OS и други неупълномощени лица до поверителна информация за потребителите.

Свали Ashampoo AntiSpy for Windows 10 безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт