Ако търсите безплатна програма за изрязване на музика, тогава трябва да обърнете внимание на Audiadity аудио редактора. Audacity е безплатна програма за рязане и редактиране на аудио записи.


В допълнение към изрязването на желания аудио фрагмент, Audacity има и много допълнителни функции. С помощта на Audacity можете да изчистите записа на шума и да извършите смесването му.

Урокът: Как да изрежете песен в Audacity

Съветваме ви да погледнете: Други програми за подрязване на музика

Програмният интерфейс Audushiti

Изрязване на аудио

С помощта на Audacity можете да изрежете фрагмента, който искате от песента с няколко кликвания. Ако искате, можете да изтриете ненужни фрагменти или дори да промените реда на аудио записите в песента.

Изрязване на аудио в Audacity

Звукозапис

Audacity ви позволява да записвате аудио от микрофон. Можете да поставите получения аудио запис над песента или да го запазите в оригиналната му форма.

Аудио запис в Audacity

Изчистване на записа на шума

С този аудио редактор можете да изчистите звуковия запис от външен шум и кликвания. Достатъчно е да приложите подходящия филтър.

Намаляване на шума в Audushiti

Също така с тази програма можете да изрежете аудио фрагменти с мълчание.

Наслагване на аудио ефектите

Програмата има голям брой различни аудио ефекти, например ефекта от ехото или електронния глас.

Можете да добавите допълнителни ефекти от програмисти от трети страни, ако нямате достатъчно ефекти, идващи с програмата.

Ефекти в Audacity

Промяна на височината и темпото на музиката

Можете да промените темпото (скоростта) на възпроизвеждането на аудио записи, без да променяте терена. Обратно, можете да повишите или намалите тона на аудиозаписа, без да повлияете на скоростта на възпроизвеждане.

Промяна на темпото на музиката в Ауушити

Редактиране на мултитрака

Програмата Audacity ви позволява да редактирате аудио записи на няколко песни. Благодарение на това можете да поставите звука на няколко аудио записи един върху друг.

Редактиране на мултитрака в Audacity

Поддръжка на повечето аудио формати

Програмата поддържа почти всички известни аудио формати. Можете да добавите в Audacity и да запазите аудио формат MP3, FLAC, WAV и др.

Аудио формати в Audushiti

Предимства на Аудушити

1. Лесен за ползване логически интерфейс;
2. Голям брой допълнителни функции;
3. Програмата е на руски език.

Недостатъци на Audushiti

1. Когато се запознаете с програмата, може да имате затруднения с това как да извършите това или онова действие.

Audacity е отличен аудио редактор, способен не само да изключи желаното аудио от песента, но и да промени звука си. Завършена с програмата идва вградената документация на руски език, която ще ви помогне да разберете възникващите въпроси за използването й.

Изтегляне Audacity Free

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт