Изграждането на къща или друго съоръжение изисква много материали, финансови инвестиции и финансови изчисления. Бюджетът е задължителен, при който се вземат предвид всички бъдещи разходи и разходи. Улеснете с помощта на специален софтуер, който разполага с необходимите инструменти и функции. В тази статия ще разгледаме подробно една от програмите на "AvensMet".

Сортиране на обекти

За всеки обект се създава отделна директория, в която са разположени други каталози с стаи, помещения и други компоненти. Тя се изпълнява по такъв начин, че трябва да кликнете върху знака "плюс", след което избраната директория ще се отвори. В резултат на това всички елементи се показват в списък.

Каталог на обекта AvensMet

Изберете конкретен ред, за да видите, добавите или промените параметрите на компонента. Тук се въвеждат общите разходи за сградата или частта, като са посочени размерите. Ако случайно сте променили линия, след това кликнете върху "Отказ" , тя ще върне всичко в първоначалното си състояние.

Редактиране на елемент AvensMet

Добавяне на елементи

В програмата по подразбиране са инсталирани няколко таблици с елементи на помещения и помещения. Кликнете в прозореца на директорията с десния бутон на мишката върху желания ред, за да добавите компонента. Всеки от тях има свой собствен символ, той е привлечен вляво и ви помага да навигирате в големи списъци. Изберете компонента с десния бутон на мишката и кликнете върху "Изтриване", за да се отървете от него. Забележка - заедно с елемента, свързаната с него инсталирана работа също се изтрива.

Добавяне на AvanSMET компоненти

По време на първата работа с програмата ви препоръчваме да използвате Add Room Wizard. Първо добавяте стаите, след които се поставят всички необходими компоненти, избраните линии се запълват. След това каталогът "Object" ще създаде нов каталог със стаята и всичките й елементи.

Магистър по добавяне на помещения AvanSMETA

Add Work Wizard

AvensSMETA предлага широка гама от различни творби. Това включва монтаж и демонтаж на всички видове компоненти и строителни работи. Помощникът е създаден специално, за да може бързо да се добавят необходимите задачи към обекта. Проверете необходимите кутии, ги разпределете между групите, можете също да използвате търсенето, защото наистина има много редове.

Добавете съветника за работа AvanSMETA

Изготвяне на извършената работа

За всяка изпълнена задача е необходимо да се докладва, да се посочват разходи, баланси или недостиг. Програмата има специален прозорец, който ще ви помогне лесно и бързо да съставите акт на завършена работа. Потребителят трябва да обърне внимание на задачата, да генерира отчет, да показва допълнителни такси и отстъпки, след което актът се счита за завършен.

Сертификат за експлоатация на Avensmet

Управление на паричните средства

След това разгледайте таблицата, в която се съхраняват всички процедури с пари в брой. Линиите посочват датата, типа операция, сумата и базата. Щракнете с десния бутон някъде в таблицата, за да добавите нова операция. В дясната секция се извършва редактиране.

Управление на средствата на AvensSMET

Наръчник с материали

В строителството се използват много различни материали, а в приблизителната оценка е необходимо да се посочат техните цени. Такава информация не се запомня, а постоянното наблюдение на цените може да отнеме много време. Следователно можете да редактирате директорията веднъж на няколко седмици. Редактирането на наличните материали или импортирането на собствена директория е налице, което е полезно, ако преди това сте съставили списък с цени.

Наръчник с материали AvanSmeta

Изготвяне на договори

В допълнение, AvensSMET предоставя няколко подготвени форми на различни документи, използвани по време на строителството. Потребителят трябва само да попълни необходимите линии и да изпрати формуляра на пресата. Обърнете внимание, че типът на договора е избран в изскачащото меню "Добавки" , защото формулярите могат да се различават значително.

Договори на AvanSMETA

достойнство

  • Прост и интуитивен интерфейс;
  • Вграден помощник;
  • Наличие на указатели и форми на договори;
  • Програмата е изцяло на руски език.

недостатъци

  • "AvansMETA" се разпространява срещу заплащане.

Можем да препоръчаме програмата "AvansMETA" на всички, които трябва да направят подробни оценки за строителството просто и бързо. Soft ще ви предостави всички инструменти и функции, които може да са ви необходими по време на създаването на проекта. Дори начинаещият ще разбере бързо принципите на работа в програмата.

Изтеглете пробната версия на AvensMet

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт