Авиацията е продукт на Adobe и този факт сам по себе си вече предизвиква интерес към уеб приложението. Интересно е да погледнете онлайн услугата от създателите на такава програма като Photoshop , Редакторът е надарен с много плюсове, но има някои неразбираеми решения и недостатъци в него.

И все пак, Авиарията работи доста бързо и има огромен арсенал от възможности, които ще разгледаме по-подробно.

Отидете на редактора на снимки Aviary

Подобряване на изображението

В този раздел услугата предлага пет възможности за подобряване на снимката. Те са насочени към премахване на недостатъците, които често се случват при снимането. За съжаление, те нямат допълнителни настройки и не е възможно да се коригира степента на тяхното приложение.

Подобрение на изображението Онлайн редактор на снимки Aviary

вещи

В този раздел можете да видите различните ефекти на смесване, които можете да използвате, за да промените снимката. Има стандартен набор, който се съдържа в повечето от тези услуги, както и няколко допълнителни опции. Трябва да се отбележи, че ефектите вече имат допълнителна настройка, което със сигурност е добро.

Ефекти Онлайн редактор на снимки Aviary

рамка

Този раздел на редактора съдържа различни рамки, които не можете да посочите като такива. Това са прости линии от два цвята с различни припокриващи се опции. Освен това има няколко рамки в стил "Бохемия", което завършва целия набор от възможности за избор.

Онлайн редактор на снимки

Настройка на изображението

В този раздел има доста опции за регулиране на яркостта, контраста, светлите и тъмните тонове, както и няколко допълнителни настройки на топлинната светлина и настройката на нюансите по избор (с помощта на специален инструмент).

Настройки на изображението

наслагвания

Тук са формите, които можете да наслагвате върху редактираното изображение. Размерът на самите фигури може да се промени, но не можете да приложите подходящия за тях цвят. Има много опции и най-вероятно всеки потребител ще може да избере най-оптималния вариант.

Онлайн редактор на снимки

снимки

Снимки - това е раздел за редактори с прости картини, които можете да добавите към снимката си. Услугата не предлага голям избор, като цяло е възможно да се броят до четиридесет различни варианта, които при прилагане могат да бъдат мащабирани, без да се променя цвета им.

Онлайн редактор на снимки

фокус

Функцията за фокусиране е една от отличителните черти на Авиацията, която често не се среща в други редактори. С негова помощ можете да изберете конкретна област от снимката и да дадете ефекта от замъгляването на останалото. Има две опции за избор на областта за фокусиране - кръгла и правоъгълна.

Фокус Онлайн редактор на снимки Aviary

винетиране

Тази функция често се среща в много редактори, а в "Авиация" се прилага доста добре. Има допълнителни настройки както за нивото на потъмняване, така и за зоната, която остава незасегната.

Винетка онлайн редактор на снимки Авиация

деградация

Този инструмент ви позволява да размажете секцията с снимка с четка. Размерът на инструмента може да бъде регулиран, но степента на неговото приложение е предварително зададена от услугата и не може да бъде променена.

Размиващ онлайн редактор на снимки Aviary

чертеж

В този раздел ви даваме възможност да рисувате. Има четки с различни цветове и размери, с прикрепена гумена лента за премахване на приложените ходове.

Рисуване онлайн редактор на снимки Aviary

В допълнение към горните функции, редакторът е оборудван и с обичайните действия - ротация на изображението, изрязване, преоразмеряване, заточване, избистряне, премахване на червени очи и добавяне на текст. Авиацията може да отваря снимки само от компютъра, но също и от услугата Adobe Creative Cloud или да добавя снимки от фотоапарата, свързан към компютъра. Той може да се използва и на мобилни устройства. Има версии за андроид и IOS ,

достойнство

  • Обширно функционално;
  • Бързо работи;
  • Безплатно ползване.

недостатъци

  • Няма руски език;
  • Няма допълнителни настройки.

Импресиите от услугата останаха противоречиви - от създателите на Photoshop бих искал да видя нещо много повече. От една страна, самата уеб приложение работи доста гладко и разполага с всички необходими функции, но от друга страна липсва възможност за конфигуриране и предварително инсталираните опции често оставят много желание.

Очевидно разработчиците смятат, че това би било излишно за онлайн услугата, а тези, които се нуждаят от по-подробна обработка, могат да прибягнат до използването на програмата Photoshop ,