Avira е доста популярна антивирусна система. Позволява ви да защитите компютъра си от злонамерени програми. Той улавя червеи и руткитове в системата. Поддържа личната информация в безопасност. За да се запознаят с продукта, производителите са създали безплатна пробна версия на антивируса на Avira. Съдържа тази версия на набор от основни функции. Някои от тях липсват.

Въпреки популярността си, сред потребителите се смята, че Avira не е ефективен антивирус. Да видим как наистина са нещата. Умишлено заразя компютъра си с вирус и по време на прегледа ще се опитам да го хвана.

Проверка на селекцията

Avira има няколко възможности за проверка. С бързо сканиране можете да сканирате най-опасните части на системата за кратко време.

Бързо проверете в Avira

Пълно сканиране

При пълно сканиране ще бъде тестван целият компютър, включително системните, скритите и архивните файлове.

Пълно сканиране в Avira

Сканиране за активни процеси

Полезна функция. В този режим се сканират само процесите, които понастоящем се изпълняват. Както показва практиката, това е сравнително ефективен вид проверка, тъй като повечето злонамерени програми са активни в системата и могат да се изчисляват по поведение.

Конфигуриране на Scheduler

Много е важно периодично да проверявате системата, но малцина от потребителите се придържат към нея. За да може тестът да се извърши автоматично, в Avira има интегриран график. Тук можете да зададете вида на проверката, нейната честота и визуален режим.

Конфигуриране на програмата за планиране в Avira

В края на теста компютърът може да бъде изключен, ако има отметка в съответното поле.

Изключване на компютъра в Avira

Мобилна защита Avira

Производителите на този антивирусен продукт се погрижиха и защитиха устройството ви с Android. За да използвате програмата, трябва да отидете в раздела Защита на Android и да изтеглите програмата от предоставената връзка. Или го направете от официалния сайт.

Мобилна версия на Avira

доклади

Тази опция ви позволява да проследите какви действия са били предприети в системата.

Доклади в Avira

събития

В раздела "Събития" можете да видите кои услуги и програми на Avira са стартирали и кога. Ако действието е неуспешно, до тавата се показва съответна икона.

Събития в Авира

Настройки за компютърна сигурност

В този раздел можете автоматично да изберете действието, което ще се приложи към открития обект. В тази секция също се създават различни настройки, които ще подобрят сигурността на системата.

Избиране на действие за открити обекти в програмата Avira

Актуализирането на Avira е автоматично. Ако на този етап има проблеми, можете да опитате да промените настройките на прокси сървъра.

Прокси настройки в Avira

Avira защита може

За да се повиши безопасността на производителите на Avira, беше създаден допълнителен инструмент Avira Protection Could. След като опасният файл се намери в системата, той се поставя в хранилището за облак, след което се проверява в базата данни за опасни обекти. Ако намереният файл се окаже вирус, той веднага ще бъде добавен към категорията на опасните програми.

Защита на Avira можеше в Авира

Раздел Общи

Тук можете да шифровате конкретна област с парола, така че вирусите да не могат да навредят на програмата. Или изберете тези заплахи от списъка, на който ще отговаря антивирусът.

Избиране на заплахи в Avira

Функцията за заключване ви позволява да конфигурирате как се държи програмата, когато се открие злонамерен софтуер. Можете да изберете отчет или да зададете действие в автоматичен режим. Ако желаете, можете да добавите сигнали с аудио сигнали.

Звукови сигнали в Avira

Е, това вероятно е всичко. Ако сте забелязали, някои от функциите не са били налични в тестовия режим. Между другото, зловредният ми файл Avira намери и блокира.

достойнство

  • Безплатна ограничена версия;
  • Интерфейс на руски език;
  • Лесна употреба.
  • недостатъци

  • Ограничени характеристики на тестовата версия;
  • Недостатъчно функционален.
  • Изтеглете пробната версия на Avira

    Изтеглете последната версия от официалния уебсайт