Ако искате да създадете резервно копие на важна информация, то най-добре го направете с помощта на специализиран софтуер. В тази статия ще разгледаме мощната програма Backup4all, създадена за тази цел. Нека да започнем прегледа.

Старт прозорец

Когато стартирате програмата за първи път, вие се поздравявате от началния прозорец. С него можете бързо да изберете желаното действие и веднага да отидете да работите с съветника. Ако не искате този прозорец да се показва всеки път, когато стартирате, просто махнете отметката от съответното поле.

Старт на програмата Backup4all

Съветник за архивиране

Не са необходими допълнителни умения или знания от страна на потребителя, за да се използва Backup4all, тъй като повечето действия се извършват чрез вграден съветник, включително резервни копия. На първо място, името на проекта е посочено, иконата е избрана, а напредналите потребители могат да зададат допълнителни параметри.

Създаване на нов проект Backup4all

Освен това програмата предлага да изберете кои резервни файлове да се правят. Можете да добавяте всеки файл поотделно или незабавно в цялата папка. След като изберете, можете да продължите към следващата стъпка.

Изберете файлове за архивиране на Backup4all

Backup4all предлага уникална функция в тази стъпка за създаване на резервни копия. Можете да изберете един от режимите, включително Smart, който ви позволява да зададете парола върху запазените файлове. В допълнение, програмата съдържа съвети за всеки тип, което ще ви помогне да направите правилния избор.

Изберете Backup4all Backup Mode Type

Текущи процеси

На разположение за добавяне на няколко различни проекта наведнъж, те ще бъдат изпълнени на свой ред. Всички активни, завършени и неактивни проекти се показват в главния прозорец. В дясната част е представена основната информация за тях: вида на действието, извършената операция, обработвания файл, обема на обработваните файлове и прогреса в проценти. По-долу са основните контролни бутони, с които можете да започнете действие, да поставите на пауза или да отмените.

Основен прозорец Backup4all

В същия главен прозорец отгоре има още няколко инструмента на панела, те ви позволяват да отмените, стартирате или поставите на пауза всички изпълняващи се действия и да ги спрете за определен период от време.

Разширени инструменти за управление на Backup4all

Прегледайте запазените файлове

По време на изпълнението на конкретно действие можете да преглеждате файлове, които вече са били обработени, намерени или запазени. Това става чрез специален браузър. Просто изберете активния проект и включете прозореца за проучване. Показва всички файлове и папки.

Резюме на файла

часовник

Ако трябва да оставите компютъра за известно време и да не успеете да стартирате ръчно изпълнението на конкретно действие, тогава Backup4all има вграден таймер, който ще стартира всичко автоматично в определено време. Просто добавете действията и задайте началното време. Сега основното нещо е да не се изключва програмата, всички процеси ще започнат автоматично.

Изпълнявайте плана за действие Backup4all

Компресиране на файлове

По подразбиране програмата самостоятелно компресира определени типове файлове, което ускорява процеса на архивиране, а крайната папка ще отнеме по-малко място. Има обаче някои ограничения. Някои типове файлове не са компресирани, но това може да бъде коригирано чрез промяна на нивото на компресия в настройките или чрез ръчно настройване на файловите типове.

Настройване на компресирането на файловете Backup4all

Управление на приставките

На компютъра ви са инсталирани много различни приставки, вградената допълнителна функция ще ви помогне да ги намерите, да ги инсталирате отново или да ги премахнете. Преди да отворите списък с всички активни и налични плъгини, остава само да използвате търсенето, да намерите нужната програма и да извършите желаните действия.

Мениджър на приставки за Backup4all

Тест на програмата

Backup4all ви позволява да оценявате системата си преди да започнете архивиране, да изчислите времето за изпълнение на процеса и крайния размер на файла. Това се прави в отделен прозорец, където приоритетът на програмата се конфигурира и при други процеси. Ако отвинтете плъзгача до максимум, ще получите бързо изпълнение на действията, но няма да можете да използвате комфортно други инсталирани програми.

Backup4all архивен тест

настройки

В менюто "Опции" има не само настройките за външния вид, езика и параметрите на основните функции, има няколко интересни точки, на които трябва да обърнете внимание. Например, тук са всички дневници и хронологията на последните събития, които ви позволяват да проследявате и намирате причината за грешки, катастрофи и катастрофи. Освен това има настройка за сигурност, свързване на онлайн управление на програмата и много други.

Опции за Backup4all

достойнство

  • Прост и интуитивен интерфейс;
  • Вградени помощници;
  • Тест за скорост на архивиране;
  • Наличие на плановик за действие.

недостатъци

  • Липсата на руски език;
  • Програмата се разпространява срещу заплащане.

Backup4all е мощен инструмент за създаване на резервни копия на важни файлове. Тази програма е насочена както към опитни потребители, така и към начинаещи, тъй като има вградени помощници, което значително улеснява процеса на създаване на конкретно действие. Можете да изтеглите безплатна пробна версия на уеб сайта, която препоръчваме да направите, преди да закупите пълния.

Изтегляне на резервната версия на Backup4all

W Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт