Четенето на книги не само развива нашата памет и увеличава речника ви, но и ви изменя към по-добро. Въпреки всичко това сме твърде мързеливи, за да четем. Въпреки това, с помощта на уникалното приложение Balabolka можете да забравите за скучното четене, защото програмата ще прочете книгата за вас.

Balabolka е мозъкът на руските разработчици, който има за цел да прочете напечатания текст на глас. Благодарение на специално разработения алгоритъм, този продукт може да преведе всеки текст в реч, независимо дали на английски или руски език.

Съветваме ви да погледнете: Програми за четене на електронни книги на компютъра

глас

Balabolka може да отваря файлове от всякакъв вид и да ги произнася. Програмата има два гласа по стандарта, един се произнася в руски език, а вторият - на английски.

Глас в Балабалска

Запазване на аудио файл

Тази функция ви позволява да запазите частта за възпроизвеждане на компютър в аудио формат. Можете да запазите целия текст (1) изцяло и можете също да го разчупите на части (2).

Съхраняване на аудио файлове в Balabolka

Възпроизвеждане от буфера

Ако изберете фрагмент с текста и кликнете върху бутона "Прочетете избрания текст" (1), тогава програмата ще каже само избрания фрагмент. Ако има текст в клипборда, Balabolka ще го изиграе, когато кликне върху бутона "Прочетете текста от буфера" (2).

Възпроизвеждане от трета страна в Balabolka

отметки

за разлика от FBReader в Balabolka можете да добавите отметка. Бързата маркер (1) ще ви помогне да се върнете с бутона за връщане (2) до мястото, където го поставяте. И наречените отметки (3) ще позволят да запазите харесания момент в книгата за дълго време.

Табла в Balabolka

Добавяне на маркери

Тази функция е полезна за тези, които ще ремонтират книгата и ще напомнят за себе си.

Маркиране в Balabolka

Корекция на израза

Ако не сте доволни от произношението на Balabolka, можете да го редактирате, като приспособите към вашите предпочитания.

Промяна на произношението в Balabolka

търсене

В програмата можете да намерите необходимия проход и, ако е необходимо, да направите замяна.

Търсене в текст в Balabolka

Операции върху текста

Над текста можете да извършвате няколко операции: проверка за грешки, форматиране за по-правилно четене, намиране и замяна на хомографи, замяна на числа с думи, коригиране на произношението на чужди думи и директна реч. Можете също да вмъквате музика в текста.

Операции по текста в Balabolka

часовник

Тази функция ще ви позволи да изпълните някои действия, след като таймерът изтече. Това е полезно за тези, които обичат да четат преди лягане.

Таймер в Balabolka

Мониторинг на клипборда

Ако тази функция е активирана, програмата ще пусне всеки текст, който стигне до клипборда.

Проследяване на буфера в Balabolka

Извличане на текст

Благодарение на тази функция можете да запазите книга във формат .txt на компютър за отваряне в обикновен ноутбук.

Извадете текста от книгите в Balabolka

Сравнение на файловете

Тази странична функция ви позволява да сравнявате два txt-файла за същите или различни думи и можете да комбинирате два файла с него.

Сравнение на две файлове в Balabolka

Преобразуване на субтитри

Тази функция е до известна степен като извличане на текст, с изключение на това, че записва субтитрите във формат, който може да се възпроизвежда с плейъра или да се използва като глас на филм.

Преобразувайте субтитрите в аудио в Balabolka

преводач

В този прозорец можете да превеждате текст от който и да е език на друг език.

Вграден преводач в Balabolka

Четене от Спритц

Spritz е метод, който е истински пробив в сферата на скоростта на четене. Долната линия е, че думите се появяват един след друг, така че не е нужно да тичате около страницата с очите си, когато четете, което означава, че прекарвате по-малко време в четенето.

Четене по метода на Spritz в Balabolka

предимства

  1. руски
  2. Вграден преводач
  3. Различни начини за добавяне на отметки
  4. Четене от Спритц
  5. Конвертиране на субтитрите в аудио файл
  6. Извличане на текст от книга
  7. часовник
  8. Има преносима версия

недостатъци

  1. Не е открита

Balabolka е уникално приложение. С него можете не само да четете и да слушате книги или текст, но също така можете да превеждате, да научите скорост на четене, да преобразувате субтитрите в аудио, като по този начин давате глас на филма. Функционалността на тази програма е несравнима с която и да е друга, въпреки че няма какво да се сравнява с нея, защото няма решения, които да могат да изпълнят поне половината от тези функции.

Свали Balabolka безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт