QR скенер за баркод (Geeks.Lab. 2015)

QR скенерът за баркод, разработен от Geeks.Lab.2015, изпълнява целта си точно и бързо и може да бъде препоръчан за потребители на Android от всякакво ниво на умения, тъй като е много лесен за използване. В допълнение към сканирането и декодирането на различни видове графични кодове, инструментът предлага на своите потребители редица допълнителни предимства.

QR баркод скенер Geeks.Lab.2015 за Android

Например кодовете, записани с помощта на инструмента, могат да се прехвърлят на други потребители чрез популярни социални мрежи, пратеници, имейл и чрез SMS, като това може да стане по всяко време - всичко сканирано от приложението се запазва и може да се използва по-късно. Освен всичко друго, използвайки приложението, можете да създавате свои собствени QR кодове. Може би единственият и в същото време субективен недостатък на скенера е неговият остарял интерфейс.

Изтеглете QR баркод скенер Geeks.Lab.2015 от Google Play Store

Функционалност на приложението за QR баркод скенер от Geeks.Lab.2015 за Android

QR Droid Code Scanner

Следващият инструмент, предназначен за решаване на проблема със сканирането и декодирането на графични кодове от различен тип от потребителите на Android, е едно от първите приложения с тази функционалност, която стана широко разпространена. Разработчиците на QR Droid Code Scanner са създали продукт, който лесно превръща смартфон или таблет в мощен скенер за баркод и лист с данни.

QR Droid Code Scanner - баркод скенер за Android

Графичната информация, уловена и обработена от приложението, може не само да бъде декодирана, но и лесно и бързо импортирана и / или запазена в облака за бъдеща употреба. Сред допълнителните функции е създаването и разпространението на ваши собствени QR кодове, а забележителните характеристики включват възможността да се използва не само основната камера, но и предната камера на устройството за сканиране.

Изтеглете QR Droid Code Scanner от Google Play Store

Характеристики на скенер за баркод за Android QR Droid Code Scanner

QR и баркод скенер (Gamma Play)

Приложението за сканиране на графични кодове с помощта на устройства с Android, разработено от Gamma Play, е едно от най-популярните решения от този вид, ако погледнете данните за броя изтегляния на различни инструменти от Google Play Store. Този продукт предоставя всичко необходимо за работа с графични кодове от често срещаните днес типове.

QR и баркод скенер Gamma Play за Android

Скенерът Gamma Play е изключително лесен за използване - потребителят просто трябва да насочи камерата на смартфона към декодираното изображение и приложението ще го открие и обработи автоматично. Не е необходимо да натискате бутони, да правите снимки или да променяте мащаба, докато използвате инструмента. Недостатъците на инструмента включват само наличието на реклами на основния му екран, но информационният блок, показан на потребителя, е ненатрапчив и практически не пречи на работата на приложението.

Изтеглете Gamma Play QR и баркод скенер от Google Play Store

Характеристики на приложението за Android QR и баркод скенер от Gamma Play

Светкавичен QR скенер

Lightning QR Scanner е друг забележителен софтуерен продукт за сканиране и разпознаване на баркодове с помощта на устройства с Android. Инструментът получи името си като че ли, декларирайки основното си предимство - скоростта на четене и обработка на графични данни. Всъщност приложението функционира много бързо, но в същото време доста точно, поради мощната система за фокусиране, присъстваща в него с възможност за мащабиране на обекти.

QR и баркод скенер Lightning за Android

Инструментът, предлаган от разработчиците от Application4u, се характеризира с приятен интерфейс и поддръжка за редица допълнителни функции. Например тук е възможно да включите светкавицата на камерата на устройството, за да освети сканираното изображение; опция, която ви позволява да търсите и декодирате кодове от галерията на устройствата; инструмент за експортиране на съдържание в CSV файлове. Както при много други продукти с подобна функционалност, рекламата, показвана от него, се счита за отрицателен аспект от използването на QR-скенера Lightning.

Изтеглете Lightning QR Scanner от Google Play Store

Допълнителни функции на QR скенер и баркодове Lightning за Android

QR скенер на Kaspersky

За тези, които при работа със съвременни устройства поставят на първо място проблеми със сигурността, за да сканират баркодове, има смисъл да обърнат внимание на приложение за Android от един от лидерите сред разработчиците на инструменти за защита на данните - Kaspersky Lab.

Kaspersky QR Scanner - сигурен баркод скенер за Android

Kaspersky QR Scanner за Android е баркод скенер, основното предимство на който е автоматичната проверка на безопасността на прехода върху връзките, получени в резултат на декодиране и издаване на предупреждения за фишинг и злонамерени уебсайтове. Почти всички опции, които се изискват от потребителите, декодиращи графични кодове, присъстват в приложението: отваряне на връзки във вградения браузър, показване на текст и възможност за неговото копиране, показване на данни от визитни картички и добавянето им към „Контакти“ на устройството, включване на светкавицата на устройството, за да се гарантира, че камерата се задейства, когато е недостатъчно осветление и др.

Изтеглете Kaspersky QR Scanner за Android от Google Play Store

Характеристики на баркод скенер за Android Kaspersky QR скенер

Предварително инсталирани приложения за Android

Завършвайки изброяването на софтуерни инструменти, с които всеки собственик на устройство, контролирано от „зелен робот“, може лесно да получи достъп до информация, „скрита“ в графичния код, не може да не се споменат приложенията, предварително инсталирани в много черупки на Android. В повечето случаи функционалността на инструментите, предлагани от създателите на самата софтуерна част от устройствата, е повече от достатъчна за ефективно решаване на проблема със сканирането на различни видове графични кодове. Като пример ще отбележим скенера, включен в комплекта за доставка на широко разпространена вариация на темата за Android - OC MIUI.

Предварително инсталиран в скенер за баркодове на OS MIUI

Така че, собственикът на всеки модел смартфон Xiaomi, ако е необходимо да сканирате баркод, не трябва да инсталира инструмент от разработчици на трети страни, но можете да стартирате посоченото приложение, изберете функцията "Кодът" и насочете камерата на устройството към изображението.

Прочетете също: Как да сканирам QR код на Android