Сега все по-популярно е изтеглянето на големи файлове чрез торент тракери. Този метод осигурява максимална анонимност като човек, който разтърсва съдържанието, и този, който се занимава с разпространението. Торентите не изискват място на специалния сървър за съхранение на файлове и също така ви позволяват да прекъснете или възстановите процеса на изтегляне на файлове по всяко време. Програми, които работят с торенти, се наричат ​​торенти. Един от най-популярните в света на такива продукти е безплатен BitTorrent.

Това приложение се отличава с факта, че неговият разработчик е създателят на торент протокола Bram Cohen. Независимо от факта, че от шестата версия приложението е загубило своята индивидуалност, тъй като програмният му код се е превърнал в вариант на сърцевината на друг популярен клиент - μTorrent, BitTorrent остава един от най-популярните продукти в сегмента си на пазара.

Урокът: Как да използвате torrent в BitTorrent

Урокът: Как да ретуширате торент в BitTorrent

Съветваме ви да погледнете: Други програми за изтегляне на торенти

Изтегляне на съдържание

Основната функция на BitTorrent е да изтегля всяко съдържание (филми, музика, програми, игри и т.н.), изпълнявано чрез протокол със същото име - BitTorrent. Възможно е да започнете изтеглянето, като отворите файл, намиращ се на компютъра, или като добавите торент адрес в Интернет или магнитна връзка. Технологията за едновременно изтегляне на няколко файла се поддържа.

Качване на файл чрез BitTorrent

Програмата има широка възможност да променя настройките за изтегляне на файлове. Можете да регулирате скоростта и приоритета на изтеглянето. С помощта на BitTorrent изтеглянето може да бъде спряно с възможност за по-нататъшно му възобновяване от точката на спиране. Ако конфигурацията на торента се промени от момента на промяната, е възможно да преизчислите хеш и да възобновите изтеглянето, като се вземат предвид новите параметри.

Настройките на BitTorrent

Разпространение на съдържание

Подобно на другите тракери, BitTorrent поддържа разпространението на файлове, които са напълно или частично прехвърлени на компютъра, на други потребители на мрежата, което е едно от условията за жизнеспособността на този протокол за прехвърляне на данни.

Качване на файл чрез BitTorrent

Създаване на торенти

Друга важна характеристика на програмата е възможността да се създаде нов torrent файл, който след това може да бъде пуснат на тракера.

Създаване на торент в BitTorrent

Търсенето на съдържание

Една от функциите, която не винаги присъства в софтуерните клиенти, е възможността за търсене на съдържание. Вярно е, че резултатите от изхода не се показват в прозореца BitTorrent, но се отварят в браузъра, който е инсталиран по подразбиране на компютъра.

Търсене на съдържание в BitTorrent

Изтеглете информация и рейтинги

Важна функция на този продукт е да предостави подробна информация за изтегленото съдържание. Потребителят може да получи информация за източника на изтеглянето, местоположението на файла на компютъра, свързаните колеги, скоростта и динамиката на изтеглянето и т.н.

Изтеглете информация в BitTorrent

Освен това потребителите могат да оценят каченото съдържание.

предимства:

  1. Широка функционалност;
  2. Cross-платформа;
  3. Леко управление;
  4. Наличие на руския интерфейс.

недостатъци:

  1. Изходният код се основава на ядрото на друга програма;
  2. Наличие на реклама.

Както можете да видите, BitTorrent е многофункционален торент клиент, който ви позволява не само да изтегляте и разпространявате съдържание, но и да създавате торенти файлове и да търсите в Интернет. В допълнение, приложението предоставя възможност за широко приспособяване на процеса на изтегляне и разпространение. Това е благодарение на разработената функционалност и лекота на използване, че програмата е много популярна сред потребителите.

Свали BitTorrent безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт