Популярността на разширенията за заобикаляне на блокирането на уеб сайтове нарасна драматично след влизането в сила на закона за борба с пиратството. Преди това обаче проблемът с блокираните сайтове е бил актуален, тъй като потребителите постоянно се срещали с различни видове забрани за посещение на сайтове. Това е блокирането на сайтовете от системните администратори и забраната, наложена от създателите на сайтове (например в определени държави).

Разширението на браузъра за браузърите е удобен начин да заобиколите ключалката. При няколко кликвания потребителят получава възможността да замени истинския си IP адрес с фалшив и да посети по този начин желания сайт. Но, за разлика от много други анонимни браузъри, Browsec има допълнително предимство, което прави разширяването особено популярно и популярно.

Накратко за разширението на

Сега можете да намерите доста разширения - анонимни за браузъри. Този метод е по-удобен от използването на сайтове или програми с VPN, така че можете да активирате и деактивирате траверса с няколко кликвания.

Browsec е една от популярните добавки, защото в допълнение към основната си функция все още знае как да шифрова трафика. Това е предимно от полза за тези, които използват байпаса на местата за блокиране на работното място. Такова разширение дава две предимства: системният администратор не може да проследява посетените сайтове и да използва разширението, не се нуждаете от администраторски права в Windows.

Приставката работи добре във всички популярни браузъри, така че може да бъде инсталирана във всеки браузър на Chromium двигателя и Mozilla Firefox. Ние ще разгледаме процеса на инсталиране и използване на BrowseCal чрез примера на Yandex.Browser.

Инсталиране на Browsec

На първо място, инсталирайте разширението в браузъра си. Можете да го изтеглите от официалния уебсайт на Browsec или от сайт с разширения на браузъра:

Официален уебсайт

Добавки за опера (съвместим с Yandex.Browser)

Разширения за Google Chrome (съвместим с Yandex.Browser)

Добавки за Mozilla Firefox

Инсталиране в Yandex.Browser

Кликнете върху връзката "Addons for Opera" и кликнете върху бутона " Add to Yandex.Browser "

Инсталиране на Browsec в Yandex.Browser-1

В изскачащия прозорец кликнете върху " Инсталиране на разширението "

Инсталиране на Browsec в Yandex.Browser-2

След успешната инсталация ще се покаже известие в разширението и ще се отвори нов раздел с информация за разширението.

Моля, обърнете внимание, че веднага след инсталирането се активира BrowseClick! Ако разширението още не се нуждае от вас, не забравяйте да го деактивирате, така че да не изтегляте всички страници чрез прокси сървъра. Това не само ще забави скоростта на зареждане на уеб страници, но ще изисква да въведете отново регистрационните данни на различни сайтове.

Използване на Browsec

След инсталирането можете да започнете да използвате разширението. Нейната икона в Yandex.Browser ще се намира тук:

Разгледайте разширения панел в Yandex.Browser

Нека се опитаме да отидем до всеки блокиран сайт. Както вече споменахме, веднага след инсталирането, разширението вече работи. Това може да се определи от иконата в горната лента на браузъра: ако е зелена, разширението работи и ако е сиво, разширението е деактивирано.

Включването / изключването на добавката е проста: кликнете върху иконата и изберете ON, за да я включите и изключите, за да я изключите.

Да се ​​опитаме да отидем до най-известния от блокираните сайтове - RuTracker. Обикновено виждаме нещо подобно от вашия интернет доставчик:

Блокиран сайт

Включете списъка и отворете отново сайта:

Блокиране на байпас в Yandex.Browser

Не забравяйте да изключите разширението след посещение на блокирания сайт.

Изберете държава

Можете също така да изберете IP от различни страни, за да посетите сайтове. По подразбиране Холандия е настроена, но ако кликнете върху бутона " Промяна ", ще можете да изберете държавата, от която се нуждаете:

Промяна на сървъра на Browsec в Yandex.Browser-1

За съжаление, в свободен режим има само 4 сървъра, но повечето потребители, както се казва, достатъчно за очите. Освен това присъстват и двата най-популярни сървъра (САЩ и Великобритания), които обикновено са изобилни.

Промяна на сървъра на. В Yandex.Browser

BrowseCall е чудесно разширение за много популярни браузъри, което ще ви помогне да застанете зад блокирания онлайн ресурс по различни причини. Това лесно допълнение не се нуждае от подробна конфигурация и е включено / изключено с 2 кликвания. Скромният избор на сървъри в свободния режим не засенчва картината, тъй като често няма нужда да се променя сървърът. И криптирането на изходящия и входящия трафик прави Browsec популярен сред много хора.