Керамика 3D - програма, предназначена да визуализира и изчисли обема на плочките. Позволява ви да оцените външния вид на стаята след приключване и да отпечатате проекта.

План на етажа

В този блок на програмата се настройват размерите на помещението - дължина, ширина и височина, както и параметрите на субстрата, които определят цвета на фугиращия фугир. Тук можете да промените конфигурацията на стаята с предварително зададен шаблон.

Конфигуриране на конфигурацията на виртуалната стая в програмата Ceramic 3D

Полагане на плочки

Тази функция на програмата ви позволява да поставите керемиди на виртуални повърхности. В каталога на програмата има голям брой колекции за всеки вкус.

Полагане на плочки върху виртуални повърхности в програмата Ceramic 3D

В този раздел можете да изберете ъгъла на гледане, да настроите свързването на първия елемент, да определите ширината на шева, ъгъла на завъртане на редовете и отместването.

Инсталиране на обекти

В керамични 3D обекти се наричат ​​мебели, санитарно оборудване и декоративни елементи. Както при полагането на плочки, има каталог, съдържащ голям брой предмети за помещения с различни цели - бани, кухни, коридори.

Избиране на обекти в програмния каталог "Керамика 3D"

Параметрите на всеки поставен обект са редактируеми. Панелът за настройки променя размерите, тиретата, ъглите на наклона и въртенето, както и материалите.

Настройване на параметрите на обекта в програмата Ceramic 3D

На същия раздел в стаята можете да добавите допълнителни елементи - ниши, кутии и огледални повърхности.

Добавяне на огледални повърхности в програмата "Керамика 3D"

Погледни вътре

Тази опция от менюто ви позволява да гледате стаята под всякакви ъгли. Изгледът може да бъде увеличен и завъртян. Качеството на показване на цветовете и текстурата на плочките е на много високо ниво.

Режимът на гледане на резултатите в програмата "Керамика 3D"

печат

С тази функция можете да отпечатате проекта в различни версии. Стената се добавя към листа с оформление и маса с типовете плочки и номерата им. Печатът се извършва както на принтера, така и на JPEG файла.

Отпечатване на проект в програмата Ceramic 3D

Изчисляване на броя на плочките

Програмата дава възможност да се изчисли броят на керамичните плочки, необходими за завършване на стаята на текущата конфигурация. Докладът посочва площта и броя на плочките от всеки вид поотделно.

Изчисляване на броя на плочките в програмата Ceramic 3D

достойнство

  • Много лесен за използване софтуер с висококачествена визуализация;
  • Възможност за оценка на външния вид на помещението;
  • Изчисляване на потреблението на керемиди;
  • Отпечатване на проекти.

недостатъци

  • Няма настройки за изчисляване на разходите за материали;
  • Няма възможност за отчитане на обема на разхлабените смеси - лепило и фуги.
  • Керамика 3D е удобна програма за полагане на плочки на повърхността на виртуална стая и изчисляване на обема на материалите. Много производители на керемиди и порцеланови плочки предоставят на клиентите си този софтуер безплатно. Характерно за такива случаи е съставът на каталога - той включва колекции само на конкретен производител. В този преглед използвахме каталога на Keramin.