Съвременните смартфони с Android са престанали да бъдат само устройства за осъществяване на повиквания. Но телефонните функции все още са тяхната основна цел. Възможностите на тази функция зависят от инсталираното приложение за осъществяване на повиквания и управление на контакти. Вече сме обмислили няколко популярни набиране и днес ще обърнем внимание на контактните мениджъри.

Контакти за Android

Като правило, много “dialer” приложения идват в комплект с контактни програми, но съществуват отделни решения на големия пазар на софтуерни продукти от “добрата корпорация”.

Обикновено контакти

Минималистичен, но функционален софтуер за преглед и управление на контакти. От наличните опции, ние отбелязваме филтриране на записите в телефонния указател по един или няколко критерия, импортиране и експортиране на контакти във VCF файл, много допълнителни полета за информация и набиране (което обаче не замества вградената набиране).
Свържете се с приложението за прости контакти на Android
Обикновените контакти автоматично събират информация от вградената адресна книга на устройството, включително изображения, прикрепени към конкретен контакт. Има един недостатък и много важен - разработването и поддръжката на безплатната версия е преустановено. Останалите обикновени контакти могат да се нарекат добро решение за начинаещи в света на Android.

Безплатно изтегляне на обикновени контакти от Google Play Store

Контакти +

Плюс това, името на тази програма не е напразно: то е истинско съчетание. Управлението на контактната информация се осъществява в духа на подобни приложения: отделни полета за телефонен номер и идентификация на незабавни пратеници, възможност за задаване на мелодия и изображение на отделни контакти, преглед на повиквания или SMS от определен абонат. Разширеният набор от инструменти включва супер полезна опция за сливане.
Приложение за контакти за контакти с Android +
Представете и резервния телефонен указател и блокирайте нежеланите обаждания. Функцията на приложението е персонализиране: можете да промените иконата и темата на външния вид. Една лъжица катран в цевта на достойнствата на Контакти + може да се нарече реклама и ограничения на безплатната версия. Това решение вече е за напреднали потребители, а останалата част от функционалността й може да изглежда излишна.

Изтеглете Контакти + безплатно от Google Play Market

Истински контакти

Любопитна опция, която е предимно полезна за потребителите с фърмуер на трети страни. Това е приложение на контакти от така наречения “голи” Android - чиста конструкция за разработчици - на базата на която други производители правят свои собствени версии. Поради произхода си, тази програма има малък размер, което е чудесно за потребителите на бюджетни устройства с малко вътрешно устройство.
Свържете се с приложението за Android True Contacts
Функционални Истински контакти, уви, не блести - при наличието само на филтриране, минималното редактиране и импортиране / експортиране на записи от телефонния указател. Има и възможност за свързване на профили от социални мрежи и програми за съобщения. Въпреки това, минимализмът може да бъде предимство за някои категории потребители.

Безплатно изтегляне на истинските контакти от Google Play Магазин

DW Контакти

В началото на статията споменахме, че съчетава приложения, комбиниращи мениджър за контакти и телефонна програма. DV Kontakts просто принадлежи към тази категория. Той се различава от другите аналози чрез по-функционални инструменти за управление на контактната книга. По-специално, прегледът на контакта ви позволява да изучавате статистиката на разговора с конкретен абонат от книгата.
Свържете се с приложението за Android DW Контакти
В допълнение, възможно е да прикачите списък със задачи и / или график на един или друг запис (да, в приложението е вграден обикновен календар). Разбираемо е, че никой не предлага такива възможности безплатно - в безплатната версия на DW Contacts има доста сериозни ограничения, той също така показва реклами, понякога по време на разговори, което е досадно.

Изтеглете безплатно DW Контакти от Google Play Market

Свържете се с нас

Мениджърът на адресна книга на Google има прост дизайн и добри възможности. Системата за синхронизиране е свързана директно с профила ви в Google - когато активирате определена опция, всеки нов запис в контактите ви ще бъде копиран в профила ви. Освен това можете да управлявате контакти от различни профили и дори от устройства.
Свържете се с App за Google Контакти с Google
Налице е внос и износ на адресната книга, както и пълно възстановяване на резервното копие, съхранено в паметта. Приложението няма изключителни минуси - само относително слаба функционалност и съвместимост само с устройства с Android 5.0 и по-нови версии.

Безплатно изтегляне на контакти от Google Play Store

заключение

Прегледахме всички най-забележителни приложения за контакти за Android. И накрая, искаме да отбележим, че отделните доставчици правят вградените решения все по-функционални, така че инсталирането на мениджър за запис на адресни книги на трети страни има смисъл само за фърмуера на трети страни.