Овърклокването на процесора не е трудно, но изисква компетентен подход. Лицензираното овърклок може да даде втори живот на стария процесор или да ви позволи да усетите пълната мощност на нов компонент. Един от методите за овърклок е увеличаването на честотата на системната шина - FSB.

CPUFSB е доста стара програма, предназначена да овърклочи процесора. Тази програма се появи в далечната 2003 г. и оттогава тя продължава да бъде популярна. С негова помощ можете да промените честотите на системната шина. В този случай програмата не изисква рестартиране и определени настройки на BIOS, тъй като работи под Windows.

Съвместим с модерни дънни платки

Поддръжка на дънни платки в CPUFSB

Програмата поддържа различни дънни платки. В списъка с програми съществуват четири дузини производители, които се поддържат, така че собствениците на дори най-неясните дъски ще могат да се справят с овърклок.

Удобна употреба

В сравнение със същото SetFSB , тази програма има руски превод, който не може да достави много потребители. Между другото, самата програма може да промени езика - като цяло програмата се превежда на 15 езика.

Интерфейсът на програмата е възможно най-прост и дори начинаещият не трябва да има проблеми с управлението. Самият принцип на работа също е съвсем прост:

• изберете производителя и вида на дънната платка;
• изберете марката и модела на PLL чипа;
• кликнете върху " Take frequency ", за да видите текущата честота на системната шина и процесора;
• стартирайте ускорението на малки стъпки, като го фиксирате с бутона " Set frequency ".

Овърклок в CPUFSB

Работете преди рестартиране

За да избегнете проблемите с овърклок, честотите, избрани по време на овърклок, се запазват, докато компютърът се рестартира. Съответно, за да работите постоянно с програмата, е достатъчно да я включите в стартовия списък и да зададете максималната честота в настройките на помощната програма.

Запазване на честотите

След като се установи идеалната честота по време на процеса на овърклок, при която се наблюдава стабилност и производителност на системата, можете да запазите тези данни с бутона " Инсталиране на FSB при следващото стартиране ". Това ще означава, че следващият път, когато се стартира CPUFSB, процесорът автоматично ще се ускори до това ниво.

Спестяване на честоти в CPUFSB

Е, в списъците с " Честотна лента " можете да предписвате честотите, които ще се превключват между програмата, когато щракнете с десния бутон върху нейната икона.

Предимствата на програмата:

1. Удобен овърклок;
2. Наличие на руски език;
3. Поддръжка на множество дънни платки;
4. Работете от под Windows.

Недостатъци на програмата:

1. предприемачът налага закупуването на платена версия;
2. Типът PLL трябва да бъде определен независимо.

Прочетете още: Други програми за овърклок на процесора

CPUFSB е малка и лека програма, която ви позволява да настроите максималната честота на системната шина и да увеличите производителността на компютъра си. Въпреки това, няма PLL идентификация, която може да затрудни овърклок на собствениците на лаптопи.

Изтеглете пробна версия на CPUFSB

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт