Допълнение Yandex диск, в допълнение към основните функции, дава възможност за създаване на екранни снимки. "Снимка" можете да използвате както на целия екран, така и на избраната област. Всички скрийншотове се изтеглят автоматично в Диск.

Екранната снимка на целия екран се осъществява чрез натискане на клавиша PrtScr и за да премахнете избраната област, трябва да стартирате екранна снимка от създадения от програмата пряк път или да използвате клавишите за бързо набиране (вижте по-долу).

Скорост за създаване на екранни снимки Yandex Disk
Програмата за създаване на екранни снимки Yandex Disk

Снимката на активния прозорец се изпълнява с натиснат клавиш Alt ( Alt + PrtScr ).

Снимки от екрана се създават и в менюто на програмата. За да направите това, кликнете върху иконата Диск в системната област и кликнете върху връзката "Вземи снимка" .

Създаване на екранна снимка чрез менюто Yandex Disk

Shortcuts

За удобство и спестяване на време приложението осигурява използването на горещи клавиши.

За да направите бързо:
1. Област на изображението - Shift + Ctrl + 1 .
2. Вземете публична връзка веднага след създаването на екрана - Shift + Ctrl + 2 .
3. Цял екран на екрана - Shift + Ctrl + 3 .
4. Екранът на активния прозорец е Shift + Ctrl + 4 .

Редакторът

Създадените екранни снимки автоматично се отварят в редактора. Тук изображението може да бъде изрязано, да се добавят стрелки, текст, произволно да се нарисува маркер, да се замъгли избраната област.
Можете също така да персонализирате външния вид на стрелките и формите, задайте дебелината и цвета на линиите за тях.

Редактор на Screenshot Yandex Disk

Използвайки бутоните на долния панел, готовият екран може да се копира в клипборда, да се запази от папката на екранните снимки на Yandex Disk или да се получи (копира в клипборда) публична връзка към файла.

Редактор на Screenshot Yandex Disk (2)

Редакторът има функцията да добавя изображение към екранната снимка. Желаното изображение се придвижва до работния прозорец и се редактира, както всеки друг елемент.

Редактор на Screenshot Yandex Disk (4)

Ако трябва да редактирате вече запазена екранна снимка, трябва да отворите менюто на програмата в тавата, да намерите изображението и да кликнете върху "Редактиране" .

Редактор на Screenshot Yandex Disk (3)

настройки

Вижте също: Как да настроите диска Yandex

Екранните снимки в програмата се записват по подразбиране във формат PNG . За да промените формата, отворете настройките, отворете раздела "Снимки на екрана" и изберете друг формат ( JPEG ) от падащия списък.

Настройки на екрана Yandex Disk
Настройки на екрана за снимки Yandex Disk (2)

В същия раздел можете да конфигурирате клавишни комбинации. За да изключите или промените комбинацията, трябва да кликнете върху кръста до нея. Комбинацията изчезва.

Настройки на екрана за снимки Yandex Disk (3)

След това кликнете върху празното поле и въведете нова комбинация.

Настройки на екрана за снимки Yandex Disk (4)

Приложението Yandex Disk ни предостави удобна екранна снимка. Всички изображения се изтеглят автоматично на дисковия сървър и могат да бъдат достъпни незабавно за приятели и колеги.