DDownloads - локална директория, която ви позволява да изтегляте програми от списъка, да добавяте собствени имена към нея, да създавате потребителски библиотеки.

Изтегляне на приложения

Програмите в директорията DDownloads са разделени на групи по предназначение, свойства (инсталатор, преносима версия, вградена реклама, тип лиценз), а също и по азбучен ред. Избирайки приложение в списъка, можете да видите информация - описание, информация за програмиста и връзка към официалния сайт, размер и цена. Ако интерфейсът на софтуера показва реклами, потребителят ще бъде предупреден за това.

Информация за приложението в програмната директория DDownloads

Можете да изтеглите избраната програма по три начина: директно, като използвате вградения зареждащ DDownloads, от страницата на програмиста, както и изтеглянето и стартирането на инсталатора. Струва си да се отбележи, че за всяко приложение има конкретни параметри и не всички методи могат да бъдат достъпни.

Изберете как да изтеглите приложението в DDownloads

Търсене на информация

За всяко приложение в списъка можете да намерите информация в Интернет, като използвате вградената функция за търсене. По подразбиране програмата е конфигурирана да се свързва с търсещите машини Google, Bing, Yahoo и някои специализирани ресурси.

Намиране на информация за приложението в DDownloads

Ако по някаква причина има нужда от използване на други страници, в съответната част от настройките се добавя сайт на потребителя.

Добавяне на персонализиран сайт за търсене в DDownloads

библиотеки

Програмата ви позволява да създавате собствени листове за зареждане за бърз достъп до правилните приложения, експортиране на библиотеки и импортиране на други. В мениджъра можете да промените името, връзката, категорията. Също така има бутони за изтегляне и навигация към сайта на програмиста.

Мениджър на библиотеките на приложения в DDownloads

Добавяне на приложения към списъка

Можете да добавите приложенията си към списъка с източници на каталога с категорията, версията, разработчика, поддържаните операционни системи, размера, цената, вида на изтеглянето и подробното описание.

Добавяне на ново приложение към директорията на програмата DDownloads

Данни на Guide-Bulgaria.com

Информацията, която се показва в директорията, се съхранява в файл на база данни, който се изтегля автоматично от сървъра на програмистите. Всички промени в базата данни могат да бъдат запазени чрез създаване на резервно копие, а също и чрез компресиране, ако неговият обем е много голям.

Архивиране и компресиране на базата данни в DDownloads

За съжаление, програмата няма функция за създаване на празна база данни с последващо пълнене и запазване, но можете да използвате това, което е - изтрийте всички приложения от списъка, добавете персонализирани и направете резервно копие. След това изтеглете получения файл на сървъра и регистрирайте пътя към него в настройките. По този начин ще получим собствената си база данни за използване на локален компютър или в мрежата.

Промени в пътя на базата данни в програмата DDownloads

RSS

В DDownloads можете да получите полезна и важна информация за програмите чрез RSS. Тук можете да използвате и двете емисии по подразбиране и да импортирате персонализирани.

Избор на RSS емисия за четене в DDownloads

Когато кликнете върху избраната връзка в браузъра, се отваря съответната страница на сайта.

Списък на RSS емисии в DDownloads

достойнство

  • Огромен каталог от програми за решаване на всякакви проблеми;
  • Възможност за добавяне на приложения към базата данни;
  • Работа с потребителски библиотеки;
  • Получаване на изчерпателна информация за инсталираната програма;
  • Лицензът за ползване е безплатен.

недостатъци

  • Доста сложно в разработването на софтуер;
  • Няма директна възможност да създавате и запазвате собствена база данни за местна употреба и актуализиране;
  • Липса на основна информация;
  • Англоезичен интерфейс.

DDownloads е полезен инструмент, ако е в правилните ръце. Основното му предимство не е дори да спести време за намиране и изтегляне на програми и да не показва данни, но с него можете да създадете база данни с приложения на локален сървър и да го използвате заедно с други членове на мрежата.

Свали DDownloads безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт