Dicter (Dickter) е малка инсталационна програма за преводачи от Google. Лесно превежда текст от страници на браузъра, имейли, документи и т.н. Има обаче случаи, когато Диктър отказва да работи. Нека да разгледаме причините, поради които тази програма може да не работи и да реши проблема.

Защо програмата е празна

Най-често неактивността на програмата Dickter означава, че достъпът до Интернет е блокиран. Такова препятствие може да създаде антивируси и защитни стени (защитни стени).

Друга причина е липсата на връзка с интернет на целия компютър. Това може да бъде засегнато от: вирус в системата, проблем в маршрутизатора (модем), прекъсване на връзката с интернет от оператора, неизправност на настройките в операционната система.

Защитната стена блокира достъпа до интернет

Ако други програми на компютъра имат достъп до Интернет и Dicter не работи, най-вероятно инсталираната или стандартната ви защитна стена (защитна стена) ограничава достъпа до интернет.

Ако защитната стена е инсталирана, трябва да отворите достъпа до програмата Dicter в настройките. Всяка защитна стена е конфигурирана по свой собствен начин.

И ако само стандартната защитна стена работи, трябва да направите следното:

• Отворете "Контролен панел" и влезте в търсенето "Защитна стена";

Отваряне на защитна стена за Dickter

• Отидете на "Разширени настройки", където ще конфигурираме достъпа до мрежата;

Още опции за Дикър

• Кликнете върху "Правила за изходяща връзка";

Правила за изходяща връзка за Dickter

• След като изберете нашата програма, кликнете върху "Enable rule" (вдясно).

Активирайте правилото за Dickter

Проверка на връзката с интернет

Програмата на Dickter работи само когато има достъп до интернет. Ето защо първо трябва да проверите дали в момента имате интернет.

Един от начините да се провери връзката с интернет може да се осъществи чрез командния ред. Можете да се обадите на командния ред, като щракнете с десния бутон върху Start, след това изберете "Command Line".

Извикване на командния ред за Диктър

След "C: WINDOWS system32>" (където курсорът вече стои), въведете "ping 8.8.8.8 -t". Така че проверяваме наличието на DNS сървъра на Google.

Печат на ping в com. за Dikter

Ако има отговор (Отговор от 8.8.8.8 ...) и в браузъра няма интернет, тогава има вероятност да има вирус в системата.

Отговорете на командния ред за Диктър

И ако няма отговор, проблемът може да бъде в настройките на протокола TCP IP в интернет, в драйвера на мрежовата карта или в самия хардуер.

Отговорът не е в командния ред за Диктър

В този случай трябва да се свържете със сервизния център, за да коригирате тези проблеми.

Вирусът блокира достъпа до интернет

Ако вирусът е блокирал достъпа до интернет, вероятно вашият антивирус няма повече да помогне за елиминирането му. Затова се нуждаете от антивирусен скенер, но без интернет, не го изтегляте. Можете да използвате друг компютър, за да изтеглите скенера и да го запишете на USB флаш устройството. След това стартирайте антивирусния скенер от USB флаш устройството на заразения компютър и извършете проверка на системата.

Преинсталирайте програмата

Ако Dicter не работи, можете да го деинсталирате и да го инсталирате отново. Това няма да отнеме много време, но най-вероятно ще помогне. Изтеглете програмата трябва само от официалния сайт, връзка за изтегляне Dicter по-долу.

Изтеглете Dicter

Тук разгледахме и често срещаните причини защо Dicter не работи и как може да бъде решен.