House 3D - свободно разпространен софтуер, предназначен за хора, които се опитват да проектират собствено жилище, но нямат големи технически умения за създаване на проектна документация. Програмистът позиционира продукта си за тези, които възнамеряват да построят къща и не искат да губят време за обучение по софтуер.

С помощта на програмата 3D House, процесът на създаване на вашия виртуален дом трябва да стане завладяващ и в същото време бърз. Елементарният процес на изтегляне и инсталиране, интерфейсът на руски език - всичко това ще ви помогне незабавно да започнете да моделирате своя мечтан дом. Програмата се основава на технологията за създаване на триизмерен модел на сградата, което ще позволи да се оцени пространственото и пространствено решение, мащабът и компактността на помещенията, както и пространствената ергономия.

Каква функция предлага програмата за моделиране на сграда?

Вижте също: Програми за проектиране на къщи

Изграждане на план на етажа

Изграждането на стени в тримерната къща започва с бутона за редактиране на пода, върху който се отваря прозорецът с ортогонална проекция. Неочаквано решение, но това не причинява особени неудобства. Преди да рисувате стени, техните параметри са зададени: дебелина, колче, височина, нулево ниво. Размерите между точките на свързване на стените се създават автоматично.

Редактиране на прозорци в къщата в 3D

Успешно решение - възловите точки на конструираните стени могат да бъдат преместени, докато контурът на стените остава затворен.

В режима за редактиране можете да добавите прозорци, врати, отвори към стената. Това може да се направи както в прозореца на плана, така и в триизмерния прозорец на изображението.

Добавяне на прозорец към етажен план в House 3D

Има възможност за добавяне на стълби към проекта. Стълбите могат да бъдат прави и завинтвани. Преди поставянето им са зададени техните параметри.

Настройване на параметрите на стълбите в House 3D

В допълнение към основните структурни елементи, в плана могат да се добавят и колони, первази, скеч плочки.

Задаване на плочки в House 3D

Преглед на 3D модел

3D моделът в 3D House може да се разглежда както в ортогонални проекции, така и в перспектива. Триизмерен изглед може да се използва като панорама, увеличение, присвояване на метода на wireframe или цветен дисплей.

Инструменти за триизмерно гледане на модели в 3D дом

Добавяне на покрив

В къщата 3D има няколко начина за изграждане на покривите: фронтон, четири стъпки, много склонове и автоматично създаване на покрива по протежение на контура. Параметрите на покрива са зададени преди изграждането.

Гъбъл покрив в Къща 3D

Присвояване на текстури

Всяка желана повърхност може да получи собствена текстура. Къща 3D има доста голяма библиотека от текстури, структурирана по вид на материала.

Изчертаване на текстура в 3D къщата

Добавяне на елементи от мебели

За по-визуален и богат проект, програмата 3D House ви позволява да добавяте елементи като балюстри, кухненски мебели, както и 3D модели, изтеглени от интернет.

Добавяне на шкаф с чекмеджета към тримерната къща

Инструменти за чертане

По ирония на съдбата, 3D къщата има много широка функция за двуизмерно рисуване. Програмата изпълнява инструменти за конструиране на Bezier криви, spline линии, различни начини за изграждане на дъги и други криволинейни фигури. Точките и сегментите на изтеглените линии също могат да бъдат редактирани, потребителят може да направи скосявания и закръгления.

Изчертаване на кривите в 3D къщата

Чрез принципа, реализиран в легендарния 3ds Max, в House 3D има възможност за подравняване на обекти, създаване на масиви, групиране, както и за завъртане, огледало и движение.
С всички възможни възможности на двуизмерното рисуване има съмнения, че тези инструменти ще бъдат полезни за потребителя.

Така че, ние прегледахме накратко 3D програмата, какво можем да кажем в крайна сметка?

Предимства Къща 3D

- Програмата е напълно безплатна с интерфейса на руски език
- Удобно редактиране на стените в плана
- Широки възможности за двуизмерно рисуване
- Възможност за редактиране на елементи в триизмерен прозорец

Недостатъци Къща 3D

- Морално остарял интерфейс
- Твърде малки икони с нечетливи пиктограми
- Нелогичен алгоритъм за изтриване на обекти и анулиране на операции
- Неудобна характеристика на избора на обект

Изтегляне на софтуер Къща 3D безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт