Всяка година все по-често има твърдения за несигурността на Android - вирусите стават все по-популярни за тази операционна система. Някой твърди, че няма никакъв проблем, някой твърди, че е незначителен. Въпреки това, както се казва, човекът, който е предупреден, е въоръжен. Такова превантивно въздействие върху злонамерени приложения е героят на днешния преглед - основният антивирус Dr. Уеб светлина.

Сканиране на файловата система

Трябва да се отбележи, че леката версия на Doctor Web има само основната функция за защита на вашето устройство от злонамерени програми. За щастие, той включва такова полезно средство като скенер за файлове. Потребителят има 3 опции за сканиране, от които да избирате: бърз, пълен и селективен.

Скенер д-р мрежа

По време на бързо сканиране антивирусът сканира инсталираните приложения.

Скенер за бързо сканиране мрежа

Пълното сканиране предполага проучване за заплахата от всички файлове в системата на всички устройства за съхранение. Ако имате много вътрешна памет и / или SD карта за повече от 32 GB, която също е пълна, тестът може да се забави. И да, бъдете подготвени за това, че по време на поведението си притурката може да се нагорещи.

пълно сканиране скенер Dr. мрежа

Селективният тест е полезен, когато знаете точно кой превозвач е възможно източник на инфекция. Тази опция ви позволява да изберете отделно устройство с памет или папка или файл, който Doctor Web проверява за злонамерен софтуер.

Селективно сканиране на скенера. мрежа

карантина

Подобно на повечето подобни програми за по-стари системи, Web Light има функцията да поставя подозрителен обект в карантина - специално защитена папка, от която не може да навреди на устройството ви. Имате избор как да се справите с такива файлове - или да ги изтриете за постоянно или да ги възстановите, ако сте сигурни, че заплахата не е там.

Карантина д-р мрежа

Spider Guard

По подразбиране Doctor Web Light активира монитор за защита в реално време, който се нарича SpIDer Guard. Работи по същия начин, както при подобни решения в други антивируси (например, Avast ): проверява изтеглените файлове от вас или от приложенията и реагира, ако нещо застрашава устройството ви. В допълнение, този монитор може да проверява архивите и също така да проверява SD картата всеки път, когато се свързвате.

SpIDer Guard д-р мрежа

Същевременно режимът за защита в реално време е в състояние да защити вашето устройство от рекламни приложения и различни потенциално опасни програми - например троянски коне, руткитове или кийлогъри.

Допълнителни опции SpIDer Guard д-р мрежа

Ако искате да деактивирате SpIDer Guard, можете да направите това в настройките на приложението.

Бърз достъп в лентата на състоянието

Когато SpIDer Guard е активиран, уведомлението в "завесата" на вашето устройство с действия за бърз достъп. От тук можете веднага да влезете в помощната програма за сканиране или да стигнете до папката за изтегляне (като такава се използва от инсталираната по подразбиране система). Също в това известие има връзка към официалния уебсайт на Dr. Web, където се предлага да закупите пълната версия на програмата.

Опциите за бърз достъп за лентата на състоянието. мрежа

достойнство

  • Напълно на руски език;
  • Приложението е безплатно;
  • Осигуряване на необходимата минимална защита;
  • Възможност за бързо сканиране на подозрителни файлове.

недостатъци

  • Наличие на платена версия с разширена функционалност;
  • Висок товар на слаби устройства;
  • Фалшиви положителни резултати.

Д-р Web Light предоставя основни функции за защита на вашето устройство от злонамерен софтуер и опасни файлове. В тази версия на приложението няма да намерите блокиране на реклами или защита от опасни сайтове, но ако имате нужда от прост монитор в реално време - Doctor Web Light ще ви хареса.

Изтеглете пробна версия Уеб светлина

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин