Създаването на собствен сайт изисква много знания и време. Направете го без специален редактор е доста трудно. И защо? В крайна сметка, сега има много различни програми, които улесняват тази задача. Може би най-популярният от тях е Adobe Dreamweaver. Много разработчици вече са оценили своите предимства.

Adobe Dreamweaver е популярен визуален HTML редактор. Създаден от Adobe през 2012 година. Поддържа всички популярни езици: HTML, JavaScript, PHP, XML, C #, ActionScript, ASP. С него можете бързо да създавате красиви сайтове, да вмъквате различни обекти, да редактирате кода или да правите промени в графичния корпус. Можете да видите резултата в реално време. Нека разгледаме основните характеристики на програмата.

Раздел "Код"

Има три основни режима на работа в редактора на Adobe Dreamweaver. Тук разработчикът може да редактира изходния код на кода на един от езиците, налични за програмата. Когато отворите папка със сайт, всички компоненти са удобно разположени отделни раздели в горния панел. И оттук можете да превключвате между тях и да правите промени. Това е много удобно, защото когато сайтът е голям, търсенето и редактирането на всеки компонент отнема значително време.

Раздели на различни елементи на сайта в Adobe Dreamweaver

Когато въвеждате текст в режим за програмисти, например в HTML, в изскачащия прозорец се появява вградена директория с тагове, от която можете да изберете желания. Тази функция спестява време за разработчици и е един вид намек.

Вградена директория с маркери в Adobe Dreamweaver

Когато работите с голям брой етикети, понякога е трудно ръчно да проверите дали те са затворени. В редактора на Dreamweaver производителите също така предоставиха това. Достатъчно е да въведете символите "

Затваряне на маркер в Adobe Dreamweaver

Без редактора, направете идентични промени в различните файлове, дълъг процес. Чрез Dreamweaver това може да стане по-бързо. Достатъчно е да редактирате един файл, да изберете променения текст и да отидете на инструмента " Намиране и замяна" . Всички файлове, свързани със сайта, ще бъдат фиксирани автоматично. Невероятно удобна функция.

Намерете и заменете в Adobe Dreamweaver

В лявата част на прозореца за редактиране има удобна лента с инструменти за работа с кода.
Няма да разглеждам поотделно, подробно описание може да се види, като отидеш в секцията "Обучение DW" .

Лентата с инструменти за редактиране на кода в Adobe Dreamweaver

Интерактивен или жив изглед

След като направите всички необходими промени в кода, можете да видите как ще се показва редактираният сайт. Това може да стане, като отидете в режим "Интерактивен изглед" .

Интерактивно гледане на сайт в Adobe Dreamweaver

Ако при гледане разработчикът не харесва крайния резултат, тогава в този режим можете да коригирате позицията на обектите. Програмният код ще бъде фиксиран автоматично. Интерактивният режим може да се използва от начинаещи създатели на сайта, които все още нямат умения да работят с маркери.

Променете местоположението на обекта в интерактивния режим на Adobe Dreamweaver

Променете размера на заглавката, вмъкнете връзка, изтрийте или добавете класа, без да напускате интерактивния режим. Когато поставите курсора върху елемент, се отваря малък редактор, който ви позволява да правите такива промени.

Редактиране в интерактивен изглед в Adobe Dreamweaver

дизайн

Режим "Дизайн" , създаден за създаване или коригиране на сайта в графичен режим. Този вид развитие е подходящ както за начинаещи, така и за по-опитни. Тук можете да добавяте и изтривате позиции на сайта. Всичко това се прави с мишката и промените, както и в интерактивния режим, се показват незабавно в кода.

Добавете нова договорена покупка в Adobe Dreamweaver

С инструмента "Вмъкване" можете да добавяте към сайта различни бутони, плъзгачи за превъртане и т.н. Елементите се изтриват много просто, със стандартния бутон Del.

Изтриване на сайт в Adobe Dreamweaver

Можете да промените заглавията и в графичния режим на Adobe Dreamweaver. Можете да зададете допълнителни настройки за цветовете на шрифта, фоново изображение и много други в раздела "Промяна" в "Свойства на страницата" .

Свойства на страницата в Adobe Dreamweaver

делене

Много често създателите на сайта трябва да редактират кода на сайта и незабавно да видят резултата. Непрекъснато отидете в интерактивен режим не е много удобно. За тези случаи е предвиден режим "Сепарация" . Активният прозорец е разделен на две работни зони. В горната част ще се показва интерактивен режим или дизайн, по избор на потребителя. Кодовият редактор се отваря в дъното.

Разделен режим в Adobe Dreamweaver

Допълнителен панел

Отдясно на работната зона има допълнителен панел. В него можете бързо да намерите и отворите желания файл в редактора. Вмъкнете изображение, фрагмент от код в него или използвайте конструктора на редактора. След закупуването на лиценза, библиотеката Adobe Dreamweaver ще бъде допълнително налична.

Допълнителен панел в Adobe Dreamweaver

Най-горе в лентата с инструменти

Всички останали инструменти се събират в горната лента с инструменти.

Разделът "Файл" съдържа стандартен набор от функции за работа с документи.

Файловият файл в Adobe Dreamweaver

В раздела "Редактиране" можете да извършвате различни действия със съдържанието на документа. Нарежете, поставете, намерете и сменете и много други могат да бъдат намерени тук.

Раздел Редактиране в Adobe Dreamweaver

Всичко за дисплея на документите, панелите, мащабирането и т.н. можете да намерите в раздела "Преглед" .

Раздел "Преглед" в Adobe Dreamweaver

Инструментите за вмъкване на изображения, таблици, бутони и фрагменти се намират в раздела "Вмъкване" .

Разделът за вмъкване в Adobe Dreamweaver

Можете да правите различни промени в документ или документ в раздела "Промяна" .

Раздел Редактиране в Adobe Dreamweaver

Разделът Формат е създаден да работи с текст. Можете да редактирате отстъпи, формат на параграфа, HTML и CSS стилове.

Разделът за форматиране в Adobe Dreamweaver

В Adobe Dreamweaver можете да проверявате правописа и да коригирате HTML кода, като посочите командата за масово обработване. Можете също да използвате функцията за форматиране тук. Всичко това е налице в раздела "Екип" .

Разделът за команди в Adobe Dreamweaver

Всичко за сайта може да се търси в раздела "Уебсайт" . Освен това тук е изграден FTP клиент, с който можете бързо да добавите сайта си към хостинга.

Уебсайт раздела в Adobe Dreamweaver

Настройката, показването на прозорци, цветовите схеми, историята на кодовите инспектори се намират в раздела "Прозорец" .

Разделът за прозорци в Adobe Dreamweaver

Преглеждайте информацията за програмата, отидете в директорията на Adobe Dreamweaver може да бъде в раздела "Помощ" .

Раздел Помощ в Adobe Dreamweaver

достойнство

 • Много удобно за използване;
 • Съдържа пълен набор от необходими функции за създаване на сайт;
 • Поддържа руския език;
 • Има няколко режима за редактиране;
 • Има безплатна пробна версия на продукта.
 • недостатъци

 • Високи разходи за лиценз;
 • На слаба операционна система може да работи бавно.
 • За да инсталирате програмата от официалния сайт, трябва първо да се регистрирате. След това ще има връзка за изтегляне на платформата CreativeCloud, от която ще бъде инсталирана пробната версия на Adobe Dreamweaver.

  Изтеглете пробна версия на Adobe Dreamweaver

  Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт