Проблемът с свободното пространство на твърдия диск нарушава много потребители на компютри и всеки от тях намира решение. Разбира се, можете да придобиете външни твърди дискове, флаш памети и други приспособления, но много по-целесъобразни и по-изгодни от материална гледна точка, да използвате съхранение в облак за съхранение на информация. Dropbox е точно такъв "облак", а в арсенала му има много полезни функции.

Dropbox е хранилище в облак, в което всеки потребител може да съхранява информация и данни, независимо от техния тип или формат. Всъщност се оказва, че файловете, добавени в облака, не се съхраняват на компютъра на потребителя, а на услуга на трета страна, но имате достъп до тях по всяко време и от всяко устройство, но всичко е наред.

Урокът: Как да използвате Dropbox

Съхраняване на лични данни

Непосредствено след инсталирането на Dropbox на компютъра и регистрацията в тази услуга за облаци, потребителят получава безплатно 2 ГБ свободно място за съхраняване на всякакви данни, независимо дали става въпрос за електронни документи, мултимедия или нещо друго.

Интерфейс в Dropbox

Самата програма е интегрирана в операционната система и е обикновена папка, с една разлика - всички елементи, добавени към нея, се зареждат незабавно в облака. Също така, приложението е интегрирано в контекстното меню, така че всеки файл може удобно и бързо да бъде изпратен в това хранилище.

Интерфейс за проследяваща тава

Dropbox е сведена до минимум в системната област, където винаги е удобно да имате достъп до основните функции и да коригирате параметрите по свое усмотрение.

Настройки в Dropbox

В настройките можете да зададете папката за запазване на файлове, да активирате качването на снимки в облака, когато се свързвате с мобилно устройство за персонален компютър. Тук функцията за създаване и запаметяване на екранни снимки директно в приложението (хранилището) се активира, след което можете да споделите и връзка към тях.

Импортиране в Dropbox

овластяване

Разбира се, 2 GB свободно пространство за лична употреба е много малко. За щастие те винаги могат да бъдат разширявани както за пари, така и като извършват символични действия, по-точно предлагайки на своите приятели / познати / колеги да се присъединят към Dropbox и да свързват приложението с нови устройства (например смартфон). По този начин можете да разширите персоналния облак на 10 ГБ.

За всеки потребител, който се свързва с Dropbox чрез връзката ви за препращане, получавате 500 МБ. Имайки предвид факта, че не се опитвате да приготвяте китайска козметика за тях, но предлагате наистина интересен и удобен продукт, те са по-склонни да се интересуват от него, което означава, че ще имате повече места за лична употреба.

уеб версия на Dropbox

Ако говорим за закупуване на празно място в облака, тази възможност се предоставя изключително чрез абонамент. Така че, можете да закупите 1 TB пространство за $ 9,99 на месец или $ 99,9 на година, което между другото е сравнимо с цената на твърд диск с подобен обем. Това е само вашият магазин никога няма да пропадне.

Постоянен достъп до данни от всяко устройство

Както вече споменахме, файловете, добавени към папката Dropbox на компютъра, се зареждат незабавно в облака (синхронизирани). Така че достъпът до тях може да бъде получен от всяко устройство, на което ще бъде инсталирана програмата, или е стартирана уеб версията (такава възможност) на това хранилище за облаци.

Възможно приложение: докато сте вкъщи, сте добавили снимки от корпоративната папка в папката Dropbox. Когато дойдете на работа, можете да отворите папката с приложения на компютъра си или да влезете в сайта и да ги покажете на колегите си. Без флаш дискове, без излишни шумове, с минимални усилия и усилия.

Cross-платформа

Говорейки за постоянния достъп до добавените файлове, не можем да споменем изрично такава приятна черта на Dropbox, като неговата платформа. Към днешна дата облачната програма може да бъде инсталирана на почти всяко устройство, работещо с настолна или мобилна операционна система.

Мобилно устройство Dropbox

Има версии на Dropbox за Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Windows Mobile, Blackberry. Освен това на всяко устройство, свързано към интернет, можете просто да отворите уеб версията на приложението в браузъра.

Достъпте офлайн

Имайки предвид факта, че целият принцип на операцията Dropbox се основава на синхронизация, за която, както знаете, е необходимо да имате интернет връзка, би било глупаво да остане без желаното съдържание в случай на проблеми с интернет. Ето защо разработчиците на този продукт се погрижиха за възможността за офлайн достъп до данните. Такива данни ще се съхраняват на устройството и в облака, така че да можете да ги използвате по всяко време.

сътрудничество

Dropbox може да се използва за съвместна работа по проекти, просто да споделяте папката или файловете и да споделяте връзка с тях с тези, с които планирате да работите. Има две възможности - да създадете нова "споделена" папка или да създадете вече съществуваща.

Dropbox споделена папка

По този начин можете не само да работите заедно по проекти, но и да проследявате всички направени промени, които, между другото, винаги могат да бъдат отменени, ако е необходимо. Освен това Dropbox съхранява ежемесечна история на действията на потребителите, осигурявайки възможността за възстановяване по всяко време какво е било случайно изтрито или неправилно редактирано.

Споделяне с Dropbox

защита

В допълнение към собственика на акаунта в Dropbox, никой няма достъп до данните и файловете, съхранявани в облака, с изключение на папка със споделен достъп. Всички данни, идващи в това хранилище за облаци, се предават през защитен SSL канал с 256-битово криптиране.

Решение за дома и бизнеса

Dropbox е еднакво добра, както за лична употреба, така и за решаване на бизнес проблеми. Тя може да се използва като обикновена услуга за споделяне на файлове или като ефективен бизнес инструмент. Последният е наличен за платен абонамент.

Възможностите на Dropbox за бизнес са почти неограничени - има функция за отдалечено управление, е възможно да се изтрият и добавят файлове, да се възстановят (и колко време е изтрита), прехвърляне на данни между профили, повишена сигурност и много други. Всичко това не е достъпно за един потребител, а за една работна група, всяка от които администраторът чрез специалния панел може да предостави необходимите или изискваните разрешения, всъщност, както и ограничения.

Решението за дома и бизнес в Dropbox

Предимства:

  • Ефективни средства за съхраняване на всякаква информация и данни с възможност за постоянен достъп до тях от всяко устройство;
  • Благоприятни и удобни оферти за бизнес;
  • Cross-платформа.

недостатъци:

  • Програмата за самия персонален компютър е почти нищо от себе си и е просто обикновена папка. Основните характеристики на управлението на съдържанието (например откриването на публичен достъп) са достъпни само в мрежата;
  • Малко количество свободно място в безплатната версия.

Dropbox е първата и вероятно най-популярната услуга за облаци в света. Благодарение на него винаги ще имате достъп до данни, възможност да споделяте файлове с други потребители и дори да си сътрудничите. Можете да излезете с различни опции за използване на това хранилище за облаци както за лични, така и за бизнес цели, но в крайна сметка потребителят решава всичко. За някой може да е просто друга папка, но за някой надежден и ефективен инструмент за съхранение и обмен на цифрова информация.

Свали Dropbox безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт