Разбира се, сред активните потребители на пощенския клиент на Outlook са тези, които са получили имейли със странни символи. Това означава, че вместо смислен текст в писмото имаше различни символи. Това се случва, когато създателят на съобщението е създал съобщение в програмата с различно кодиране на знаци.

Например, операционните системи Windows използват стандарта за кодиране cp1251, но в Linux системи - KOI-8. Това е причината за неразбираемия текст на писмото. И как да решите този проблем, който ще разгледаме в това ръководство.

Така че, вие имате писмо, което съдържа неразбираем набор от знаци. За да се постигне нормален външен вид, е необходимо да се извършат няколко действия в следната последователност:

1. Първо отваряме полученото писмо и, без да обръщаме внимание на неразбираемите символи в текста, отваряме настройката на панела за бърз достъп.

Важно! Трябва да направите това от прозореца с буквата, в противен случай не можете да намерите необходимата команда.

2. В настройките изберете "Други команди".

Конфигуриране на команди в Outlook

3. В списъка "Изберете отбори от" изберете "Всички отбори"

Опции за лентата с инструменти за бърз достъп в Outlook

4. В списъка с команди, търсете "Encoding" и кликнете два пъти (или кликнете върху бутона "Add"), преместете го в списъка "Toolbar Quick Access".

Добавяне на командата за кодиране в Outlook

5. Кликнете върху "OK", като по този начин потвърдите промяната в състава на отборите.

Това е всичко, сега остава да кликнете върху новия бутон в панела, след това да преминете към подменюто "Разширени" и последователно (ако не знаете кое кодиране на съобщението е било по-рано), изберете кодовете, докато не намерите този, от който се нуждаете. Като правило достатъчно е да настроите кодирането Unicode (UTF-8).

Изберете кодирането в Outlook

След това бутонът "Кодиране" ще бъде достъпен във всяко съобщение и, ако е необходимо, ще можете бързо да изберете желания.

Има още един начин да стигнете до командата "Кодиране", но е по-дълъг и трябва да я повтаряте всеки път, когато трябва да промените кодирането на текста. За да направите това, в секцията "Премествания" кликнете върху бутона "Други действия за придвижване", изберете "Други действия", след това "Кодиране" и изберете желания от списъка "Разширени".

Алтернативен начин за промяна на кодирането в Outlook

По този начин можете да осъществите достъп до една команда по два начина, просто трябва да изберете по-удобно за себе си и да я използвате, ако е необходимо.