В съвременния свят линията между настолен компютър и мобилно устройство става все по-тънка всяка година. Съответно, тази притурка (смартфон или таблет) поема част от функциите и възможностите на настолната машина. Един от ключовете е достъпът до файловата система, който се осигурява от мениджърите на програмни файлове. Едно от най-популярните приложения за манипулиране на файлове в Android OS е ES Explorer, за което ще ви разкажем днес.

Добавяне на отметки

Като един от най-старите файлови мениджъри на Android, EU Explorer е спечелил много допълнителни функции през годините. Един от забележителните е добавянето на отметки. С тази дума разработчиците означават, от една страна, вид на пряк път в приложението, който води до каквито и да е папки или файлове, а от друга страна, самият маркер, водещ до съответните услуги на Google или дори Yandex.

Отметки ES Explorer

Дом и домашна папка

За разлика от други подобни програми (например Total Commander или MiXplorer), понятията "начална страница" и "домашна папка" в ES Explorer не са идентични. Първият е действителният основен екран на приложението, който се показва при първоначалното зареждане. Този екран осигурява бърз достъп до изображенията, музиката и видеоклиповете, както и показването на всичките ви устройства.

Начална страница на ES Explorer

Вие сами инсталирате домашната папка в настройките. Това може да е коренна папка от вашите устройства с памет или произволна папка.

Избиране на началната папка ES Explorer

Табла и прозорци

В EU Explorer има аналог на двупанелния режим от Total Commander (въпреки че не е толкова удобно изпълнен). Можете да отваряте колкото се може повече раздели с папки или устройства с памет и да превключвате между тях със svaypami или като кликнете върху иконата с изображение на три точки в горния десен ъгъл. От едно и също меню можете да получите достъп до клипборда на приложението.

Преминаване между ES прозорец Explorer

Създайте бързо файл или папка

По подразбиране е активиран плаващ бутон в ES Explorer в долната дясна част на екрана.

Бутон за създаване на бърза папка и ES файл explorer

Натискайки този бутон, можете да създадете нова папка или нов файл. Най-интересното е, че можете да създавате файлове с произволен формат, въпреки че не препоръчваме да експериментирате отново.

Създайте произволен файлов формат ES Explorer

Управление на жестове

Интересна и оригинална възможност на EU Explorer е управлението на жестовете. Ако е включена (можете да я включите или изключите в страничната лента в елемента "Инструменти" ), в центъра на екрана ще се появи незначителна топка.

Грешка в началната точка на ES Explorer

Тази топка е отправната точка за изготвяне на произволен жест. Можете да присвоите всяко действие на жестове - например бърз достъп до определена папка, изход от Explorer или стартиране на програма на трета страна.

Персонализиране на жестовете ES Explorer

Ако не се чувствате удобно с позицията на точката, в която жестовете започват, лесно можете да я преместите на по-удобно място.

Преместване на началната точка на жестовете ES Explorer

Разширени функции

През годините ES Explorer стана много повече от обикновен файлов мениджър. В него ще намерите и функциите на мениджъра за изтегляне, мениджъра на задачите (ще трябва да инсталирате допълнителен модул), музикалния плейър и визуализатора на снимки.

Разширено ES конзола

достойнство

  • Напълно на руски език;
  • Програмата е безплатна (основна функционалност);
  • Аналогов на режима с двоен панел;
  • Управление на жестове.

недостатъци

  • Наличие на платена версия с разширени функции;
  • Наличието на малко използвана функционалност;
  • Леко спиране на някои фърмуер.

ES Explorer е един от най-известните и функционални файлови мениджъри за Android. Той е идеален за феновете да имат на пръстите си мощен инструмент "всичко в едно". За тези, които предпочитат минимализма, можем да посъветваме други решения. Надяваме се, че сме полезни!

Изтеглете пробна версия на ES Explorer

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин