Съвременният живот има неистов темп и понякога поради това е трудно да следите всички важни въпроси. Помощ при планиране и съхранение на важна информация могат да бъдат публикувани от присъстващите. И не става дума за простички, като Google Keep или Simplenote, а за истински чудовища, което е Evernote.

За съжаление наскоро най-добрата новина е свързана с тази услуга. Екипът по разработването обяви, че в безплатната версия сега има само синхронизация между двете устройства, което, заедно с други проблеми, е причинило много потребители да търсят алтернативи. Въпреки това Evernote все още е "торта" и сега ще разберем защо.

Наличие на приложения

приложения в Evernote

За многоплатформени услуги е важно клиентите да разполагат с възможно най-голям списък от операционни системи. Искате да получите достъп до бележките си по всяко време и от всяко устройство под ръка, нали? Ето защо Evernote създаде клиенти за Windows, MacOS, Android, iOS, Android, камъче, BlackBerry и ... Не бих се изненадал, ако пропуснах нещо друго. О, да, има и уеб клиент. По принцип потребителите на тази услуга нямат проблеми с приложенията.

Това е само един малък нюанс - на всички устройства приложенията изглеждат много различни. И е добре, само ако дизайнът е различен, но всъщност има и различни елементи на контрол и в някои случаи имената им, което създава определени неудобства.

Синхронизиране и работа offline

синхронизиране в Evernote

Вероятно ще бъдете изненадани защо смятаме абстрактни, на пръв поглед за въпроси, вместо да разглеждаме възможности и функции. Обаче, струва си да се разбере, че синхронизирането също играе важна роля. За да разбирате, ще дам пример. WizNote - китайският аналог на Evernote - не е по-малко функционален, но всичко идва на нищо просто ужасно синхронизиране. По-точно, неговата скорост е ужасна. Нашият герой го е оправил. Бележките бързо се показват на всички устройства, а изтеглянето дори на много тежко съдържание отнема буквално няколко секунди.

Радвам се, че можете да създавате бележки, без да се свързвате с мрежата. Същата Microsoft OneNote не знае как. Също така си струва да се отбележи, че бележките могат да бъдат кеширани за офлайн достъп. За съжаление, тази функция е достъпна само за собствениците на платени абонаменти.

Характеристики на структурата на бележките и тяхното систематизиране

отбелязва структурата в Evernote

Във всеки случай е необходим систематичен подход. В случай на бележки, това е особено важно, ако имате няколкостотин или дори хиляди бележки. За щастие в Evernote можете да създавате папки и подпапки, които ви позволяват да организирате всичко. За съжаление, понякога три нива (група тетрадки - бележник - бележка) не са достатъчни, но в този случай е напълно възможно да се запазят таговете. Разбира се, също така се организира търсене, което, между другото, работи и в бележките.

Видове банкноти и техните възможности

видове бележки в Evernote

Така че стигнахме до най-интересните. И да започнете тук, може би, е с прости текстови бележки. Те обаче едва ли могат да бъдат наречени прости. Тук можете да промените шрифта, неговия размер, атрибути, да коригирате тирета, да създадете селекция. Има специални инструменти за създаване на номерирани списъци и квадратчета за отметка, които ще бъдат полезни при създаването на списъци. Накрая, можете да прикачите таблици, аудио, изображения и други прикачени файлове към бележката. Радвам се, че всички тези елементи не просто остават в привързаностите, а са вградени в текста.

аудио + снимки в Evernote

Други видове бележки също заслужават внимание. Първо, това са аудио бележки. Можете да ги стартирате със специален бутон и записът да започне точно там в програмата, което ви позволява да не разчитате на програми на трети страни. На второ място, работа с изображения. За тях Evernote има вграден мини-редактор, с който можете да добавяте бележки, да подчертавате необходимата информация и да изрежете изображението. Много полезно нещо, когато подготвям статии, трябва да кажа. На трето място, за феновете на "ръчната работа" има ръкописни бележки. Текстът и снимките могат да бъдат разпознати и преобразувани в по-четивна форма.

Сътрудничество и споделяне

работещи заедно в Evernote

Програми като Evernote често се използват от професионалисти. За тези хора често е важно да се организира съвместна работа по даден проект. Така нареченият "Работен чат" може да помогне в това. С него можете да обменяте бележки на бележка и да я редактирате наведнъж за много потребители. Можете да конфигурирате различно ниво на достъп. Така че минимално - само четене, максимално - гледане и редактиране.

Споделянето на бележки се организира чрез социални мрежи (FaceBook, Twitter, LinkedIn), електронна поща или чрез изпращане на обикновен URL адрес. Всичко това ви позволява бързо да покажете, например, напредъка на работата на клиента.

Предимства на програмата

* Широки възможности
* Бързо синхронизиране
* Поддръжка за множество платформи

Недостатъци на програмата

* Ограничения на безплатната версия
* не е достатъчно "дълбоко" дърво на преносими компютри

заключение

Така че, Evernote за дълго време е и най-вероятно ще бъде най-мощната услуга за водене на бележки. В своите активи освен функциите, които вече са изброени в статията, просто огромна потребителска база, която например улеснява съвместната работа и води до добра интеграция с програми и услуги на трети страни.

Изтеглете пробна версия на Evernote

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт