Друга актуализация на Mozilla Firefox донесе големи промени в интерфейса, добавяйки специален бутон на менюто, който скрива главните секции на браузъра. Днес ще говорим за това как този панел може да бъде конфигуриран.

Експрес панел - специално меню Mozilla Firefox, в което потребителят може бързо да се придвижи към желаната част от браузъра. По подразбиране този панел Ви позволява бързо да отидете на настройките на браузъра, да отворите история, да стартирате браузъра на цял екран и много други. В зависимост от изискванията на потребителя, ненужните бутони от този експресен панел могат да бъдат премахнати, като се добавят нови.

Конфигуриране на Express Bar в Firefox

Как да конфигурираме експресния панел в Mozilla Firefox?

1. Отворете екранния панел, като кликнете върху бутона за менюто на браузъра. В долната част на прозореца кликнете върху бутона "Редактиране" .

Конфигуриране на Express Bar в Firefox

2. Прозорецът ще бъде разделен на две части: в лявата част има бутони, които могат да бъдат добавени към експресния панел, а вдясно, съответно експресният панел.

Конфигуриране на Express Bar в Firefox

3. За да премахнете допълнителните бутони от експресния панел, задръжте ненужния бутон с мишката и го плъзнете в лявата част на прозореца. С точността и обратното, бутоните се добавят към експресивния панел.

Конфигуриране на Express Bar в Firefox

4. По-долу е бутонът "Показване / скриване на панелите" . Като кликнете върху него можете да контролирате два панела на екрана: лентата с менютата (в горната част на браузъра, бутоните "Файл", "Редактиране", "Инструменти" и т.н.), както и лентата на отметките (под адресната лента ще бъдат отметките на браузъра).

Конфигуриране на Express Bar в Firefox

5. За да запазите промените и да затворите конфигурацията на експресния панел, кликнете върху текущия раздел на иконата с кръст. Разделът не е затворен, но само настройките са затворени.

Конфигуриране на Express Bar в Firefox

След като прекарате няколко минути, за да конфигурирате експресния панел, можете напълно да персонализирате Mozilla Firefox по ваш вкус, което прави браузъра ви малко по-удобен.