Не много хора могат да се хвалят с факта, че водят родословно дърво и още повече, че познават много представители на своето семейство, които са живели преди няколко поколения. Преди това е било необходимо да се правят плакати, албуми и снимки, за да се запълни родословото дърво. Сега може да се направи в програмата Family Tree Builder много по-бързо и да сте сигурни, че цялата информация ще бъде запазена от векове.

Регистрационен формуляр

Тази процедура трябва да бъде завършена, тъй като много действия минават през сайта и имате свой собствен профил, който ще осигури данните и ще запази тяхното копие в Интернет. Не е необходимо да въвеждате много данни, само име, фамилия, парола и имейл адрес, който е полезен за оторизация и възстановяване на паролата.

Регистрирайте се в Family Builder

Но в следващия прозорец ще трябва да въведете малко текст. Въведете мястото на раждане, възраст и пощенски код. Това ще помогне да се постигне съответствие с сравнението с другите потребители на програмата, ако искате.

Формуляри за регистрация на създателите на семейни дървета

Съветник за бърз старт

Сега започва всичко забавно - създаването на родословно дърво. При първото стартиране се показва този прозорец, където можете да изберете нов проект, да изтеглите съществуващ проект или да отворите последния изтеглен проект. Ако сте нов потребител, започнете да създавате.

Създател на семейни дървета

Добавяне на членове на семейството

Сега трябва да създадем първите членове на семейството. Може да сте вие ​​и вашата съпруга. Въведете необходимите данни в специалните линии. Освен това можете да добавяте снимки, ако има такива. Ако двойката е омъжена, тогава можете да посочите деня на сватбата и мястото, където се е случило. Всичко е преведено на руски език, така че пълненето не би трябвало да е проблем.

Добавяне на членовете на Family Builder Family

След това добавете децата на двойката. Тук има същите линии, които бяха в предишния прозорец. Ако няма информация, просто оставете празната линия, можете да се върнете към нея по всяко време.

Добавяне на детски генератор

Показване на дървета

Главният прозорец Tree Tree показва дърво с подробна информация за всеки човек. Тя може да бъде редактирана и се отваря, като кликнете два пъти върху левия бутон на мишката. Можете също така да добавите нови членове на семейството, да промените стиловете на дърветата и да редактирате дисплея поколения. Имайте предвид, че човек може да има свой собствен профил на сайта, той се отваря, като кликнете върху бутона, определен за това.

Показване на Tree Tree Builder Tree

Добавяне на медийни файлове

Може би имате семейни архиви, снимки, видео или аудио записи, свързани с някого лично, или те са общи документи. Те могат да бъдат поставени в програмата, разпространявани в албуми или присвоени на един от членовете на семейството. Това става много просто и след като изтеглянето завърши, всичко е на разположение веднага за гледане. Отделно, заслужава да се отбележи елементът "Взаимоотношения" , който ще бъде попълнен в случай, че има връзки с друго дърво.

Снимки на семейни дърводелец

кибрит

Милиони потребители са инсталирали тази програма, са създали собствено дърво и синхронизирани данни със сайта. След попълването на полетата, трябва да отидете в този прозорец, за да разгледате таблицата с съвпадения. Сайтът ще предлага възможни варианти на семейни връзки, можете да ги отхвърлите или потвърдите. Моля, имайте предвид, че това ще е налице само след синхронизиране със сървъра.

Семейство дърво Builder мачове

Създаване на графика

Смятате ли, че вашето геологично дърво е напълно завършено? След това създайте и запазете свой собствен график, който ще покаже цялата подробна информация. Помощникът за създаване на диаграма ще ви помогне. Ще можете да изберете един от многото варианти на стиловете на дървото, което е най-подходящо. Под всеки от тях има описание, което също може да помогне при определянето на стила.

Създаване на Family Tree Builder

Таблица на членовете на семейството

Ако искате да получите текстова версия на дървото с подробна информация за всеки човек, струва си да създадете специална таблица, която ще бъде генерирана автоматично. Всички данни ще бъдат разпределени между редовете и секциите, което ще направи използването им по-удобно. Масата е налице за печат.

Табла за строителите на семейни дървета

Намери на картата

След като сте посочили местата, където е станало събитие или член на семейството ви, можете веднага да получите подробна информация за това място, като използвате интернет карта. Всяка точка се показва отделно и се показва в списъка, с който можете да се движите. За да видите тези данни, трябва да сте свързани към интернет, тъй като картата се изтегля от мрежата.

Местоположение на картата Създател на семейни дървета

Синхронизиране на проект със семеен сайт

Това е много важен процес, тъй като такава връзка ще помогне да се намери съвпадение с други дървета и ще се спасят всички данни за дълго време. Можете да използвате програмата дори по време на синхронизация, тя работи във фонов режим и процесът преминава на четири етапа, информацията за всеки от тях се показва в този прозорец.

Синхронизиране със създател на семейното дърво

Например, веднага след синхронизацията са налице статистически данни за семейството. Има много графики и таблици, които ще помогнат при съставянето на някаква информация. Останалите функции могат да бъдат намерени в раздела "Уебсайт" , който се намира на контролния панел на програмата.

Семейна статистика Family Builder

достойнство

  • Програмата се разпространява безплатно;
  • Има пълен превод на руски език;
  • Огромни възможности за съставяне на родословно дърво;
  • Връзка към уебсайта;
  • Удобен и красив интерфейс.

недостатъци

При използването на програмата не са открити недостатъци.

Със сигурност тези, които се чувстваха за първи път в Family Builder, бяха в малък шок. Това е наистина приятна програма, в която има всичко, което може да се наложи при създаването на генеалогично дърво. Цялата тази полезна функционалност е обвита в хубава черупка, от която се радвате, когато работите с програмата.

Изтегляне на Family Tree Builder безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт