С навлизането на устройства с Android в света на компютърното оборудване, процедурата за "фърмуер" на устройството - комплект от мерки за редактиране и понякога - пълна / частична подмяна на софтуера на устройството е доста разпространена. Когато фърмуерът е в повечето случаи, режимът Fastboot се активира и приложението на конзолната конзола се използва като инструмент за манипулиране на този режим.

ADB и Fastboot са успешно допълващи инструменти, използвани за фърмуер и възстановяване на устройства с Android. Приложенията се различават само в списъка с изпълнени функции, работата в тях от гледна точка на потребителя е много подобна. И в двата случая въвеждате команди в командния ред и получавате отговор от програмата с резултата от извършените действия.

Дестинация Fastboot

Fastboot - специално приложение, което ви позволява да извършвате операции със секции от паметта на устройството в специален режим. Това е работата с изображения и дялове на паметта, която е основната цел на програмата. Тъй като приложението е конзола, всички действия се изпълняват чрез въвеждане на команди със специфичен синтаксис в командния ред.

fastboot у дома

Повечето устройства с Android поддържат процедурите в режим на бързо стартиране, но има и такива, в които тази опция е блокирана от програмиста.

Списъкът с операции, които се изпълняват чрез въвеждане на команди чрез Fastboot, е доста широк. Използването на инструмента дава възможност на потребителя да редактира изображенията на системата Android директно от компютъра чрез USB, което при възстановяването и мигането на устройствата е много бърз и относително безопасен начин на манипулация. Обширният списък с команди, които потребителят може да използва при работа с описаното приложение, няма нужда да си спомняте. Командите и техният синтаксис се извеждат като отговор на входа на fastboot help за fastboot help .

Помощ за бърза помощ

достойнство

  • Един от малкото инструменти, достъпни за практически всички потребители, за да манипулират секциите с памет на устройства с Android.

недостатъци

  • Липса на версия на руски език;
  • За работа изисква познаване на синтаксиса на командата и известна предпазливост при използването му.

По принцип Fastboot се счита за надежден инструмент, чието разработване може да осигури безценна помощ при работа с устройства с Android и техния фърмуер. В допълнение приложението в някои случаи е единственият ефективен инструмент за възстановяване на софтуера и следователно здравето на устройството като цяло.

Изтеглете Fastboot безплатно

Изтеглете най-новата версия на Fastboot от официалния сайт

Когато изтегляте Fastboot от официалния сайт, потребителят го получава в пакета със SDK на Android. В случай, че не е нужно да получите целия инструментариум за програмисти, можете да използвате връзката по-долу и да получите архив, съдържащ само Fastboot и ADB.

Изтеглете текущата версия на Fastboot