Един от основните протоколи за прехвърляне на файлове през интернет е FTP. По-специално, той се използва при качване на файлове в сайтове. За удобен трансфер на съдържание, използвайки този протокол, се използват специални програми - FTP-мениджъри. Най-популярната от тях заслужено е приложението FileZilla.

Безплатното приложение FileZilla е един от най-надеждните клиенти за прехвърляне на файлове чрез FTP.

Прехвърляне на файлове

Основната функция на приложението FileZilla е изтеглянето и изтеглянето на файлове. В допълнение към протокола FTP се поддържа работа с протоколи FTPS и SFTP.

Прехвърляне на файлове в FileZilla

Предимството на програмата е, че дори ако връзката е прекъсната, тя може да възобнови изтеглянето на прекъснатия сайт, ако тази функция се поддържа от сървъра.

Изтеглянето или изтеглянето на файл може да бъде стартирано не само чрез контекстното меню, но и с помощта на технологията "плъзгане и пускане", т.е. просто плъзгане и пускане. Можете да изпратите като отделни файлове и едновременно цели папки. За разлика от аналозите, тази програма може да прехвърля файлове, които тежат повече от 4 GB.

Редактиране на файлове

За разлика от много други FTP-мениджъри, FileZilla предоставя възможност за редактиране на файлове или техните атрибути директно на сървъра, без да се прехвърляте на компютъра.

Редактиране на атрибути в програмата FileZilla

Мениджър на сайтове

FileZilla има удобен сайт мениджър в своя арсенал. Той записва информация за сървърите, с които FileZilla взаимодейства най-често. Това осигурява по-удобен достъп до тях и елиминира необходимостта от въвеждане на идентификационни данни всеки път.

Мениджър на сайта в програмата FileZilla

Но в същото време програмата има способността бързо да се свърже с хостинга чрез ръчно въвеждане на данни, без да е необходимо да посещава Site Manager.

Бързо свързване в програмата FileZilla

Работете в няколко раздела

Приложението FileZilla осигурява възможност за работа на няколко раздели наведнъж. По този начин можете да се свързвате с няколко сървъра едновременно.

Работете в няколко раздели в програмата FileZilla

предимства:

  1. Поддръжка на интерфейс на повече от 50 езика, включително руски;
  2. Cross-платформа;
  3. Отворен източник;
  4. безплатно;
  5. Голяма функционалност;
  6. mnogovkladochnom;
  7. Стабилност на връзката със сървъра.

недостатъци:

  1. Не поддържа кирилица;
  2. Няма възможност за изключване от сървъра без изключване на програмата.

С много широка функционалност и висока стабилност с отдалечени сървъри, FileZilla заслужено е най-популярното приложение сред FTP мениджърите.

Свали FileZilla безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт