Модерен човек има много снимки, добри, всички възможности за това са налични. В повечето смартфони е доста приемлива камера, има и редактори за снимки, оттам тези снимки могат да бъдат пуснати в социални мрежи. Въпреки това, много потребители смятат, че е по-удобно да работят на компютър, където асортиментът от програми за редактиране и обработка на снимки и снимки е много по-обширен. Но понякога прости редактори с традиционен набор от функции не са достатъчни и искате нещо повече, различно. Ето защо днес ще разгледаме програмата Photocollage.

PhotoCOLLAGE е усъвършенстван графичен редактор с широк спектър от възможности за създаване на колажи от снимки. Програмата съдържа в комплекта си множество ефекти и инструменти за редактиране и обработка, позволяващи не само да подреждате картини, но и да създавате оригинални творчески произведения от тях. Нека да разгледаме по-отблизо всички функции, които тази чудесна програма предоставя на потребителя.

Интерфейсът PhotoCOLLAGE

Готови шаблони

FotoCOLLAGE има атрактивен, интуитивен интерфейс, който е лесен за учене. В арсенала си тази програма съдържа стотици шаблони, които са особено интересни за начинаещи, които първо са открили такъв редактор. Достатъчно е само да добавите желаните снимки, да изберете подходящия дизайн на шаблона и да запазите крайния резултат под формата на създаден колаж.

Шаблони в PhotoCollage

Използвайки шаблони, можете да създадете запомнящи се колажи за сватби, рождени дни, тържества и важни събития, да направите красиви пощенски картички и покани, плакати.

Готови шаблони в PhotoCOLLAGE

Рамки, маски и филтри за снимки

Трудно е да си представим колажи без рамки и маски във фотографиите, а в комплекта PhotoCOLLAGE те съдържат доста.

Рамки в PhotoCLOUSE

Изберете подходящия кадър или маска може да бъде техния раздел от програмата "Ефекти и рамки", след което опцията за продажба трябва само да плъзнете снимката.

Маски в PhotoCollage

В същата секция на програмата можете да намерите различни филтри, с които можете качествено да променяте, подобрявате или просто трансформирате снимките.

Филтри в PhotoCollage

Подписи и клипове

Снимките, добавени към FotoCOLLAGE за създаване на колажи, могат да бъдат направени по-ефективни и привлекателни, като се използва клипборда или се добавят надписи. Говорейки за програмата, програмата предоставя на потребителя достатъчно възможности да работи с текста на колажа: тук можете да изберете размера, шрифта на стила, цвета, местоположението (посоката) на надписа.

Подписване на фотокопия

В допълнение, сред инструментите на редактора има и много оригинални орнаменти, с които можете да направите колажа по-ярък и запомнящ се. Сред елементите на клипа има такива ефекти като романтика, цветя, туризъм, красота, автоматичен режим и много други. Всичко това, както в случая с кадрите, е достатъчно просто да прехвърлите снимка или колаж от секцията "Текст и орнаменти".

Clipart в Фотоцентър

От същата секция на програмата можете да добавите различни форми към колажа.

Фигури във фотолаборатория

Износ на готови колажи

Разбира се, завършеният колаж трябва да бъде записан на компютъра, а в този случай PhotoCOLLAGE предоставя голям набор от формати за експортиране на графичен файл - PNG, BMP, JPEG, TIFF, GIF. Освен това можете да запазите проекта във формат на програмата, за да продължите да го редактирате.

Експортиране на готови колажи в PhotoCLOLAGE

Отпечатване на колажи

В FotoCOLLAGE има удобен "Print Wizard" с необходимите настройки за качество и размер. Тук можете да изберете настройките в dpi (плътността на пикселите на инч), която може да бъде 96, 300 и 600. Можете също така да изберете размера на хартията и оформлението на завършения колаж върху листа.

Отпечатване на колажи в PhotoCollage

Предимства на PhotoCOLLAGE

1. Интуитивен, удобно изпълнен интерфейс.

2. Програмата е русифицирана.

3. Широка гама от функции и възможности за работа с графични файлове, тяхното обработване и редактиране.

4. Поддръжка на износа и вноса на всички популярни графични формати.

Недостатъци FotoCOLLAGE

1. Ограничението на безплатната версия, което изключва достъпа на потребителя до определени функции на програмата.

2. Пробният период е само 10 дни.

PhotoCOLLAGE е добра и лесна за използване програма за създаване на колажи от снимки и изображения, които дори неопитен потребител на компютър може да овладее. Имайки в себе си множество функции и шаблони за работа с снимки, програмата и настоява да закупи пълната си версия. Това не е толкова много, колкото и възможностите за творчество, които този продукт предлага, ограничени само от летяща фантазия.

Прочетете още: Софтуер за снимки

Изтеглете пробната версия на FotoCOLLAGE

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт