Често функционалността на браузърите не е достатъчна, за да е ефективно и удобно за потребителя да изтегля съдържание, особено когато трябва да качите няколко файла по едно и също време. Повечето браузъри дори не поддържат резервно копие, да не говорим за по-сложен контрол върху процеса на изтегляне. За щастие има специализирани програми за изтегляне на съдържание. Един от най-добрите от тях е Free Download Manager.

Безплатно приложение Free Download Manager е удобен мениджър за изтегляне, който поддържа огромен брой различни протоколи. С него можете да изтегляте не само обикновени файлове от интернет, но и да качвате поточно видео, торенти, да изпълнявате FTP изтегляния. В същото време процесът на изтегляне се изпълнява с максимално удобство за потребителите.

Изтегляне на файлове от интернет

Повечето потребители използват програмата Free Download Manager за традиционно изтегляне на файлове от Интернет чрез http, https и FTP протоколи. Приложението осигурява възможност за изтегляне на неограничен брой файлове едновременно. Същевременно, за файловете, които поддържат изтеглянето, се извършва изтегляне на няколко потока, което значително увеличава скоростта.

Изтеглете файла в Free Download Manager

Тя поддържа подслушване на връзки за изтегляне от различни браузъри, както и от клипборда. Можете също така да започнете изтеглянето, като плъзнете връзката към плаващия прозорец, който се движи свободно по екрана на монитора.

Програмата изпълнява възможността за едновременно изтегляне на файл от няколко огледала.

Всяко отделно изтегляне има способността ефективно да управлява: задаване на приоритет, ограничаване на максималната скорост, спиране и рестартиране. Дори ако има прекъсване на комуникацията с доставчика, изтеглянето след възобновяване на връзката може да продължи от прекъснатия сайт (ако сайтът поддържа изтеглянето). Всички действия за управление на изтеглянето са интуитивно разбираеми.

Всички файлове за изтегляне са удобни за потребителя, групиран според категорията на съдържанието: Музика, Видео, Софтуер, Други. В последната категория се добавят архиви и други видове файлове. Освен това файловете се групират в зависимост от вида на натоварването: Завършени, Изпълнение, Спиране, Планирано. Можете да премахнете неподходящи и грешни изтегляния от определените категории в кошчето.

Изтеглете категории в Free Download Manager

Когато качвате мултимедийни файлове, можете да ги прегледате. Програмата поддържа частично изтегляне от ZIP архиви, като изтегля само определени файлове или папки от тях.

Изтеглете видео и аудио стрийминг

Приложението Free Download Manager предлага възможност за изтегляне на флаш-медия. За да изтеглите съдържание за поточно предаване, не само трябва да добавите връзка към страница с него в приложението, но и да го изпълнявате едновременно в браузъра.

Изтегляне на поточно видео в Free Download Manager

Когато изтегляте поточно видео, можете да го преобразувате във формат, който трябва да запазите на компютъра си. По време на преобразуването битрейтът и размерът на видеоклипа се коригират.

Имайки предвид, че не всички зареждащи устройства могат да зареждат поточно видео и аудио, това е голям плюс за тази програма.

Изтегляне на торенти

Free Download Manager също може да изтегля торенти. Това прави в действителност универсален продукт, който може да изтегли почти всякакъв вид съдържание. Вярно е, че функционалността на изтеглянето на торенти е донякъде съкратена. Това до голяма степен изостава от възможностите, предоставени от пълноценните клиенти на торента.

Изтегляне на торенти в Free Download Manager

Изтегляне на сайтове

В този програмен мениджър също е създаден инструмент като HTML-паяка. Тя осигурява възможност за изтегляне на цели сайтове или отделна част от тях.

HTML Spider в безплатен мениджър за изтегляне

С помощта на инструмента Site Explorer можете да видите структурата на сайта, за да определите коя папка или файл трябва да бъде изтеглена. Също така с този компонент можете да конфигурирате приложението за даден сайт.

Мениджър на сайтове в Free Download Manager

Интегриране в браузъри

Приложението Free Download Manager за по-удобно изтегляне на файлове от Интернет е интегрирано в популярните браузъри: IE, Opera, Google Chrome, Safari и др.

Интегриране с браузъри в Free Download Manager

Планиране на задачите

Свободен софтуер мениджър има своя собствена задача Scheduler. С негова помощ можете да планирате изтегляне или дори да направите цял график на изтеглянията и по това време да направите собствен бизнес.

Планиране в безплатен Download Manager

Освен това, ако сте далеч от компютъра си, е възможно да управлявате този мениджър дистанционно чрез интернет.

предимства:

  1. Висока скорост на изтегляне на файлове;
  2. Възможност за изтегляне на почти всеки тип съдържание (торенти, стрийминг медия, изтегляне чрез http, https и FTP протоколи, цели уебсайтове);
  3. Много широка функционалност;
  4. Поддържа формат Metalink;
  5. Тя се разпространява абсолютно безплатно, има отворен код;
  6. Многоезичен интерфейс (повече от 30 езика, включително руски език).

недостатъци:

  1. Изтеглянето на торенти е твърде опростено;
  2. Възможност за работа само в операционната система Windows.

Както можете да видите, мениджърът за изтегляне Free Download Manager има най-голямата функционалност. Той е в състояние не само да изтегля почти всеки вид съдържание, но и точно и ефективно да управлява изтеглянията.

Свали Free Download Manager безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт