Когато трябва да преобразувате един файлов формат в друг, ще трябва да използвате специална програма, наречена конвертор. Едно от най-удобните и практични решения на такъв план е Freemake Video Converter.

Въпреки името си, Freemake Video Converter не само ви позволява да конвертирате видео файлове, но и да работите с музика, картини, DVD и др.

Съветваме ви да погледнете: Друг софтуер за конвертиране на видео

конвертиране

Freemake Video Converter ви позволява не само да конвертирате един видео формат в друг, но и да адаптирате видеозаписа за гледане на всяко устройство и дори да премахнете визуалната част, оставяйки само MP3 музика.

Конвертиране на видео към Freemake Video Converter

Конвертиране на аудио

Главната цел на програмата е да работи с видео, така че има много по-малко настройки за аудио записи. Въпреки това, ако трябва да конвертирате почти всеки аудио формат в MP3, тогава този инструмент ще извърши тази операция в рамките на няколко минути.

Конвертиране на аудио към Freemake Video Converter

резитба

Допълнителна особеност на този продукт е функцията за изрязване, която позволява не само да се отреже ролката, но и лесно да се изрязват от нея всеки фрагмент, който например може да бъде разположен в центъра на видеото.

Изрязване на видео в Freemake Video Converter

извъртане

Ако видеото е с неправилна ориентация, например на смартфона случайно е направено вертикално, след което само с едно кликване във Freemake Video Converter можете да завъртите филма на желаната позиция.

Завъртете видеото към Freemake Video Converter

Конвертиране за гледане на различни устройства

Не е тайна, че за всяко устройство има собствени стандарти, които включват определен файлов формат и резолюция. В Freemake Video Converter просто трябва да добавите видео файл и да изберете фирмата на устройството, след което програмата може да започне да конвертира.

Конвертиране на видео за гледане на различни устройства в Freemake Video Converter

компресия

Ако оригиналът на видеофайла е твърде голям и имате намерение да го видите например на мобилно устройство, където всеки мегабайт е в профила, използвайте функцията за компресиране, т.е. което прави разделителната способност на видеото по-ниска, поради което размерът ще намалее.

Видео компресия в Freemake Video Converter

Създаване на слайдшоу

Добавете няколко снимки към програмата и ги превърнете в любовен видео формат, като ги превърнете в пълноценен видеоклип. Моля, имайте предвид, че можете да добавяте музикален съпровод към слайдшоуто, както и да регулирате интервала на прехода от една картина на друга.

Създайте слайдшоу в Freemake Video Converter

Комбиниране на файлове

Да предположим, че имате няколко клипа на компютъра си, които трябва да се слеят в едно пълно видео. Активирането само на един плъзгач във Freemake Video Converter ще позволи тази функция.

Комбинирайте файлове в Freemake Video Converter

товарене

Една от несъзнателните функции на програмата е изтеглянето на видеоклипове от интернет. За да направите това, достатъчно е да копирате връзката към клипа в клипборда в браузъра, а заемът да кликнете върху бутона "Вмъкване на URL", след което ще бъде добавен. В бъдеще определеният видеоклип от интернет може да бъде преобразуван във всеки формат и да бъде запазен на компютър.

Изтеглете видео към Freemake Video Converter

Публикувайте в YouTube

Приготвеният видео директно от прозореца на програмата може да бъде пуснат в канала ви в YouTube. След като кликнете върху бутона за публикуване, ще трябва да влезете в профила си.

Публикувайте в YouTube в Freemake Video Converter

Предимства:

1. Много прост и приятен интерфейс с поддръжка на руския език;

2. Огромен набор от функции, които не са ограничени само до видео конвертиране;

3. Той има безплатна версия, която е достатъчно за удобно използване на програмата.

недостатъци:

1. По време на инсталирането, ако не премахнете кърлежите навреме, ще бъдат инсталирани допълнителни продукти на Yandex.

Freemake Video Converter, както в случая на Format Factory, не е просто конвертор, а функционално решение за работа с различни типове файлове, което ще помогне в най-различни ситуации.

Свали Freemake Video Converter безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт