Една от най-важните програми, която се използва активно на почти всеки компютър, е браузърът. Тъй като повечето потребители прекарват времето си в компютъра в интернет, важно е да се погрижите за качествен и удобен уеб браузър. Ето защо в тази статия ще говорим за Google Chrome.

Google Chrome е популярен уеб браузър, внедрен от Google, който в момента е най-използваният браузър в света, като заобикаля своите конкуренти с широк марж.

Висока скорост на стартиране

Разбира се, можете да говорите за висока скорост на стартиране само ако минималният брой разширения е инсталиран в уеб браузъра. Уеб браузърът има висока стартова скорост, но не предава Microsoft Edge, който наскоро стана достъпен за потребителите на Windows.

Синхронизирайте данните си

Една от най-важните характеристики на софтуеровата технология на световноизвестната търсачка е синхронизирането на данните. Понастоящем Google Chrome се изпълнява за повечето настолни и мобилни операционни системи и чрез влизане във всички устройства в профила ви в Google всички отметки, история на сърфиране, запазени данни за вход, инсталирани разширения и др. Винаги ще са на разположение навсякъде, където и да сте.

Синхронизиране на данните в Google Chrome

Шифроване на данни

Съгласен съм, изглежда, че е невероятно да съхранявате паролите си от различни уеб ресурси в браузъра, особено ако сте потребител на Windows. Не трябва обаче да се притеснявате - всичките ви пароли са сигурно криптирани, но ще можете да ги преглеждате, като въведете отново паролата от профила си в Google.

Криптиране на данни в Google Chrome

Управление на добавките

Днес, нито един уеб браузър не може да се конкурира с Google Chrome от броя на наличните разширения (с изключение на тези, базирани на технологията Chromium, защото добавките за Chrome са подходящи за тях). Вградения допълнителен магазин има безброй различни разширения на браузъра, които ще донесат нови функции в уеб браузъра ви.

Уебсайт на добавките в Google Chrome

Променете кожата

Оригиналната версия на дизайна на интернет браузъра може да изглежда доста скучна за потребителите, в тази връзка всичко в един и същи магазин на разширенията на Google Chrome ще намерите отделна секция "Теми", където можете да изтеглите и приложете някоя от най-интересните кожи.

Променете кожата в Google Chrome

Вграден Flash Player

Flash Player - популярен в интернет, но изключително надежден plug-in за браузъра за възпроизвеждане на флаш съдържание. Повечето потребители редовно срещат проблеми с приставката. С помощта на Google Chrome ще се предпазите от повечето проблеми, свързани с използването на Flash Player - приставката вече е вградена в програмата и ще бъде актуализирана заедно с актуализацията на самия браузър.

Режим "инкогнито"

Ако искате да провеждате частно уеб сърфиране, без да оставяте следа от сайтовете, които сте посетили в историята на браузъра, Google Chrome ви дава възможност да стартирате режима "инкогнито", който ще отвори отделен изцяло частен прозорец, където не е нужно да се притеснявате за анонимността си.

Режим "инкогнито" в Google Chrome

Бързо създайте отметки

За да добавите страница към отметките, трябва само да кликнете върху иконата със звездичка в адресната лента и след това в показания прозорец, ако е необходимо, да определите папката за запазения маркер.

Бързо създавайте отметки в Google Chrome

Вградена система за сигурност

Разбира се, Google Chrome няма да може напълно да замени антивируса на компютъра, но все пак може да осигури известна сигурност при внедряването на уеб сърфирането. Например, ако се опитате да отворите потенциално опасен ресурс, браузърът ще ограничи достъпа до него. Същата ситуация се случва при изтеглянето на файлове - ако уеб браузърът подозира наличието на вируса в изтегления файл, изтеглянето ще бъде автоматично прекъснато.

Лентата с отметки

Страниците, до които най-често се нуждаете, могат да бъдат поставени директно в заглавката на браузъра, на така наречената лента на отметките.

Лентата на отметките в Google Chrome

достойнство

1. Лесен за ползване интерфейс с поддръжка на руския език;

2. Активна поддръжка на програмисти, които непрекъснато подобряват качеството на браузъра и въвеждат нови функции;

3. Голям избор от разширения, които не могат да бъдат сравнени с конкурентен продукт (с изключение на семейството Chromium);

4. Замразява неизползваните понастоящем раздели, което намалява размера на изразходваните ресурси и удължава живота на батерията на лаптопа (в сравнение с по-старите версии);

5. Разпределени абсолютно безплатно.

недостатъци

1. Достатъчно "яде" ресурсите на системата, а също и отрицателно влияе върху живота на батерията на лаптопа;

2. Инсталирането е възможно само на системния диск.

Google Chrome е функционален браузър, който ще бъде отличен избор за постоянна употреба. Днес този уеб браузър все още е далеч от идеалния, но разработчиците активно разработват своя продукт, така че скоро няма да е равен.

Изтеглете безплатно Google Chrome

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт