В наше време е трудно да се намери човек, който не е наясно с корпорацията Google , която е една от най-големите в света. Услугите на тази компания са гъсто вградени в нашето ежедневие. Търсачка, навигация, преводач, операционна система, много приложения и т.н. - това е всичко, което използваме всеки ден. Все пак не всеки знае, че данните, които непрекъснато се обработват в повечето от тези услуги, не изчезват след завършването на работата и остават на сървърите на компанията.

Факт е, че има специална услуга, която съхранява цялата информация за действията на потребителя в продуктите на Google. Това е тази услуга, която ще бъде обсъдена в тази статия.

Google Мои дейности

Както вече бе споменато по-горе, тази услуга е предназначена да събира информация за всички действия на потребителите на компанията. Възниква обаче въпросът: "Защо е необходимо?". Важно: не се притеснявайте за неприкосновеността на личния живот и сигурността си, тъй като всички събрани данни са достъпни само за невронните мрежи на компанията и собственика им, а именно вие. Никой външен човек не може да ги опознае, дори представители на изпълнителната власт.

Google май дейности

Основната цел на този продукт е да подобри качеството на услугите, които се предлагат от компанията. Автоматичен избор на маршрути в навигацията, автоматично довършване в полето за търсене на Google, препоръки, издаване на необходимите промоционални оферти - всичко това се изпълнява с помощта на тази услуга. Като цяло всичко е наред.

Прочетете още: Как да изтриете профила си в Google

Видове данни, събрани от компанията

Цялата информация, която е съсредоточена в дейностите ми, е разделена на три основни типа:

 1. Лична информация на потребителя:
  • Име и фамилия;
  • Дата на раждане;
  • Павел;
  • Телефонен номер;
  • Място на пребиваване;
  • Пароли и адреси на електронни кутии.
 2. Действия в услугите на Google:
  • Всички заявки за търсене;
  • Маршрути, чрез които потребителят се е преместил;
  • Гледани видеоклипове и сайтове;
  • Реклами, които представляват интерес за потребителя.
 3. Произведено съдържание:
  • Изпратени и получени писма;
  • Цялата информация за Google Диск (таблици, текстови документи, презентации и др.);
  • Календар;
  • Контакти.

Google My Activity

Като цяло можем да кажем, че компанията притежава почти цялата информация за вас в мрежата. Както обаче споменахме по-рано, не се безпокойте за това. Не е в техен интерес разпространяването на тези данни. Освен това, дори ако нападателят се опита да го открадне, няма да работи, защото корпорацията използва най-ефективната и най-актуална система за защита. Освен това, дори полицията или други служби да поискат тези данни, те няма да бъдат издавани.

Урокът: Как да излезете от профила си в Google

Ролята на информацията за потребителите в подобряването на услугите

Как може данните за вас да подобрят продуктите, произведени от компанията? За всичко в ред.

Потърсете ефективни маршрути на картата

Много хора постоянно използват карти за намиране на маршрути. Поради факта, че данните на всички потребители се изпращат анонимно на сървърите на компанията, където се обработват успешно, навигаторът в реално време изучава ситуацията по пътищата и избира най-ефективните маршрути за потребителите.

Google навигира моите действия

Например, ако няколко коли, чиито шофьори използват карти, се движат бавно по същия път, програмата разбира, че трафикът е труден и се опитва да изгради нов маршрут с отклонение на този път.

Автоматичното довършване на Google Търсене

Това е известно на всеки, който някога е търсил информация в търсачките. Просто започнете да въвеждате заявката си, системата веднага предлага популярни опции и също така коригира грешките. Разбира се, това се постига и чрез въпросната услуга.

Google търси моите действия

Предоставяне на препоръки в YouTube

Много хора също срещнаха това. Когато гледаме различни видеоклипове на платформата на YouTube, системата оформя нашите предпочитания и избира видеоклипове, които по някакъв начин са свързани с вече гледаните. Така, шофьорите винаги получават видео за автомобили, спортисти за спортове, геймъри за игри и т.н.

YouTube действия Моите действия

Също така в препоръките могат да се появят само популярни видеоклипове, които изглежда не са свързани с вашите интереси, но те са разгледани от много хора с вашите интереси. По този начин системата предполага, че ще харесате това съдържание.

Създаване на промоционални оферти

Най-вероятно сте забелязали повече от веднъж, че на сайтовете ви се предлага реклама на такива продукти, които по един или друг начин може да ви заинтересуват. И всичко това, благодарение на услугата Google My Actions.

Рекламиране в Google

Това са само основните области, които се подобряват с помощта на тази услуга. Всъщност, практически всеки аспект на цялата корпорация директно зависи от тази услуга, защото ви позволява да оценявате качеството на услугите и да ги подобрявате в правилната посока.

Преглеждайте действията си

Ако е необходимо, потребителят може да отиде на сайта на тази услуга и да види независимо цялата информация, събрана за него. Също така можете да го изтриете и да откажете събирането на данни за услугата. На главната страница на услугата са всички последни действия на потребителя в хронологичен ред.

Главно меню Моите действия Google

Също така има търсене по ключови думи. По този начин можете да намерите определени действия в определен период от време. Освен това е възможно да се инсталират специални филтри.

Търсене в Моите действия Google

Изтриване на данни

Ако решите да изчистите данни за вас, той също е на разположение. Трябва да отидете в раздела "Избор на изтриване" , където можете да зададете всички необходими настройки за изтриване на информация. Ако искате да изтриете всичко напълно, просто изберете елемента "Всички времена" .

Заличаване в "Моите действия" в Google

заключение

В заключение, трябва да припомним, че тази услуга се използва за добри цели. Цялата безопасност на потребителите е максимално обмислена, така че не се притеснявайте за това. Ако все още искате да се отървете от това, можете да зададете всички необходими настройки, за да изтриете всички данни. Бъдете подготвени, обаче, за това, че всички използвани от вас услуги веднага ще влошат качеството на вашата работа, защото ще загубите информация, от която можете да работите.