Google Desktop Search е локална търсачка, която ви позволява да търсите файлове както на компютърни дискове, така и в Интернет. Добавките към програмата са джаджи за работния плот, показващи полезна информация.

Търсене на документи

Програмата индексира всички файлове, докато компютърът е празен, във фонов режим, което ви позволява да търсите възможно най-бързо.

Търсене на файлове в Google Desktop Search

При навигация към браузъра потребителят вижда списък с документи с дата на промяната и местоположението на диска.

Резултатите от браузъра в Google Desktop Search

Тук в прозореца на браузъра можете да търсите данни чрез категории - сайтове (уеб), снимки, групи и продукти, както и новинарски емисии.

Търсене на информация в Интернет в Google Desktop Search

Разширено търсене

За по-точно сортиране на документи се използва функцията за разширено търсене. Можете да намерите само съобщения в чата, файлове с история на уеб търсене или имейл съобщения, с изключение на други видове документи. Филтрирането по дата и съдържание на думите в името Ви позволява да минимизирате списъка с резултати.

Разширено търсене на файлове в Google Desktop Search

Уеб интерфейс

Всички настройки на търсачката се показват в уеб интерфейса на програмата. Тази страница конфигурира параметрите за индексиране, типовете търсене, позволява използването на профила в Google, опциите за показване и обаждането на панела за търсене.

Конфигурирайте параметрите на търсещата машина в Google Desktop Search

TweakGDS

За фина настройка на търсещата машина, използвана от трета страна разработчик на TweakGDS. С него можете да изберете локален склад за параметри, резултати, изтеглени от съдържателната мрежа, както и да определите кои дискове и папки да се включат в индекса.

TweakGDS за фина настройка на Google Desktop Search

Gadgets

Притурките за търсене в Google Desktop са малки информационни блокове, разположени на работния плот.

Настолни притурки в Google Desktop Search

С помощта на тези блокове можете да получавате разнообразна информация от Интернет - RSS и новинарски емисии, Пощенска кутия в Gmail , метеорологични услуги, както и от локалните драйвери на устройства (CPU, RAM и мрежови контролери) и файлова система (скорошни или често използвани файлове и папки). Информационната лента може да се постави навсякъде на екрана, да се добавят или премахват джаджи.

Добавяне на притурки към информационната лента в Google Desktop Search

За съжаление, много блокове са загубили своята релевантност, както и с него, и ефективността. Това се случи, защото разработчиците подкрепят програмата.

Нежелани притурки в Google Desktop Search

достойнство

  • Възможност за търсене на информация на компютър и в интернет;
  • Гъвкави настройки на търсещите машини;
  • Наличие на информационни блокове за работния плот;
  • Има руска версия;
  • Програмата се разпространява безплатно.

недостатъци

  • Много джаджи вече не функционират;
  • Ако индексирането не завърши напълно, непълният списък с файлове се показва в резултатите от търсенето.

Google Desktop Search е остаряла, но все още подходяща програма за търсене на данни. Индексираните местоположения се отварят почти незабавно, без забавяне. Някои джаджи са много полезни, например RSS четецът, с който можете да получавате последните новини от различни сайтове.