Вероятно всеки потребител е в ситуация, когато флаш устройство или твърд диск, свързан към компютър, напълно отказва да работи. Системата просто не я "вижда". В такива случаи инструментът за форматиране на ниско ниво на твърдия диск се записва.

Съветваме ви да погледнете: Друг софтуер за възстановяване на флаш

Необходимо е също така напълно да се почисти движението на цялата информация, съдържаща се в него, за да се направи обучението преди продажба.

И в двата случая ни помага да форматираме ниско ниво . Операцията напълно изтрива всички данни на диска, включително дялове, основната таблица с файлове (MBR), информация за файловата система и я маркира в песните (HDD) и сектори. Това означава, че устройството е в състояние, в което е било освободено от завода.

Един от инструментите, които позволява извършването на такава процедура, е инструментът за форматиране на ниско ниво на твърдия диск . Програмата е изключително проста и е насочена към решаване на проблемите, които споменахме по-горе.

Основният прозорец на инструмента за форматиране на ниско ниво на програмния твърд диск

Части на устройството

В този прозорец е налице цялата информация за устройството, по-специално данни за модела на устройството, версията на фърмуера, серийния номер и размера на буфера, както и физическите параметри, данните за безопасност, характеристиките на моделите и възможността за организиране на опашката за команди.

Подробности за инструмента за форматиране на ниско ниво на твърдия диск

SMART данни

Технологията SMART позволява да се анализира състоянието на диска. Ако устройството го поддържа, можете да видите тези данни.

Data S.M.A.R.T HDD Инструмент за форматиране на ниско ниво

Ниско ниво форматиране

Тук е необходимо да се изясни нещо. Не може да се направи пълноценна операция у дома. Това прави производителя на абсолютно празен диск и само веднъж. Просто премахваме всичко от диска и го довеждаме до състояние, в което е след форматиране на ниско ниво във фабриката. Следователно, софтуерът с ниско ниво на форматиране на локалния компютър може да бъде наречен така според конвенцията.

Бързо форматиране

Като поставите манекен в това квадратче, можем да извършим бързо форматиране, т.е. да изтрием само дяловете и основната таблица с файлове.

Инструмент за бързо форматиране на твърдия диск с ниско ниво

Пълно форматиране

За да сте сигурни, че цялата информация на диска е изтрита, трябва да премахнете dong, като по този начин напълно форматирате устройството.

Инструмент за форматиране на ниско ниво в целия формат на твърдия диск
Инструмент за форматиране на ниско ниво на твърдия диск (2)

След като приключите операцията, трябва да форматирате диска в избраната файлова система, като използвате помощната програма за управление на системния диск.

Управление на дискове

Предимства на инструмента за форматиране на ниско ниво на твърдия диск

1. Лесна за използване програма.
2. Не съдържа ненужни функции.
3. Възможно е да се инсталира на USB флаш устройство (Portable-version).

Недостатъци на инструмента за форматиране на ниско ниво на твърдия диск

1. Няма официално русификация.
2. В безплатната версия има ограничения за обема на обработената информация.

Изключително решение за извършване на форматиране на ниско ниво. Той тежи малко, работи бързо, той е инсталиран на преносими устройства.

Изтегляне на инструмента за форматиране на ниско ниво на HDD

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт