За основен слухов тест не е необходимо да посещавате лекар специалист. Нуждаете се само от качествена интернет връзка и аудио изходно оборудване (обикновени слушалки). Ако обаче имате подозрения за проблеми със слуха, по-добре е да се консултирате с специалист и да не поставяте сами диагнозата.

Принципите на услугите за тестване на слуха

Тестовете, изпробващи слуха, обикновено предлагат да преминат няколко теста и да слушат малки звукови записи. После, въз основа на отговорите ви на въпросите в тестовете или колко често сте добавили звук към сайта, като слушате записите, услугата създава приблизителна картина на слуха ви. Въпреки това, навсякъде (дори на самите сайтове за изслушване) не се препоръчва да имате доверие на тези тестове 100%. Ако имате подозрение за увреждане на слуха и / или служба показаха лоши резултати, посетете квалифициран медицински специалист.

Метод 1: Phonak

Този сайт е специализиран в подпомагането на хора, които имат проблеми със слуха, плюс разпространява модерно звуково оборудване от собственото си производство. В допълнение към тестовете тук можете да намерите няколко полезни статии, които ще ви помогнат да разрешите настоящите проблеми със слуха или да избегнете тези в бъдеще.

Отидете на уеб сайта на Phonak

За да извършите теста, използвайте тази стъпка по стъпка:

 1. На главната страница на сайта отидете в секцията на горното меню "Auditing audit онлайн . " Тук можете да видите самия сайт и популярни статии по проблема ви.
 2. Phonak у дома

 3. След като кликнете върху връзката от горното меню, се отваря първоначалният пробен тест. Ще има предупреждение, че тази проверка не може да замени консултацията със специалист. В допълнение, ще има малка форма, която ще трябва да бъде попълнена, за да отидете на теста. Тук трябва само да посочите датата на раждане и пола. Не разглобявайте, посочете тези данни.
 4. Phonak форма

 5. След като попълнете формуляра и кликнете върху бутона "Старт тест" в браузъра, ще се отвори нов прозорец, където преди да започнете, трябва да прочетете съдържанието му и да кликнете върху "Нека започнем!" .
 6. Предупреждение за обаждане преди проверка

 7. Ще бъдете помолени да отговорите на въпроса дали мислите, че имате проблеми със слуха. Изберете опцията за отговор и кликнете върху "Нека я проверим!" .
 8. Въпрос за въвеждането на Phonak

 9. В тази стъпка изберете типа на слушалките, които имате. Препоръчително е тестът да се премине в тях, така че е по-добре да се откажат от високоговорителите и да се използват служебни слушалки. След като изберете техния тип, кликнете върху "Напред" .
 10. Избор на избор на тип слушалки

 11. Услугата препоръчва да се настрои нивото на звука в слушалките до 50% и да се изолира от външни звуци. Следващата част на платката е по избор, тъй като всичко зависи от индивидуалните характеристики на всеки компютър, но за първи път е по-добре да зададете препоръчителната стойност.
 12. Препоръки по телефона

 13. Сега ще бъдете помолени да слушате нисък звук. Кликнете върху бутона "Пусни" . Ако звукът се чува зле, или напротив, е твърде силен, тогава използвайте бутоните "+" и "-", за да го настроите на сайта. Използването на тези бутони се взема предвид при обобщаване на резултатите от теста. Слушайте звука за няколко секунди, след което кликнете върху "Напред" .
 14. Слушането на phonak звучи

 15. По същия начин, с седмата точка, слушайте звуците на средно и високо.
 16. Сега трябва да минете малко проучване. Отговорете на всички въпроси честно. Те са съвсем прости. Ще има 3-4 от тях.
 17. Phonak мини-анкета

 18. Сега е време да се запознаете с резултатите от теста. На тази страница можете да прочетете описанието на всеки въпрос и вашите отговори, плюс прочетете препоръките.
 19. Резултат по телефона

Метод 2: Спрете

Това е сайт, посветен на проблемите със слуха. В този случай сте поканени да минете два теста, за да избирате, но те са малки и се състоят в изслушване на определени сигнали. Тяхната грешка е много висока поради много причини, така че не им се доверявайте напълно.

Отидете на Stopotit

Инструкцията за първия тест изглежда така:

 1. Намерете връзката "Тест: Изпитване на слуха" в горната част. Преминете през него.
 2. Спрете вкъщи

 3. Тук можете да намерите общо описание на тестовете. Има общо две. Започнете с първата. И при двата теста ще ви е необходима правилно работеща слушалка. Преди да започнете тестването, прочетете "Въведение" и кликнете върху "Продължи" .
 4. Спрете въвеждането на тест-1

 5. Сега трябва да направите калибриране на слушалките. Плъзнете плъзгача за сила на звука, докато скърцащият звук едва долови звука. По време на теста промяната на обема е неприемлива. Щом регулирате силата на звука, кликнете върху "Напред" .
 6. Спиране на калибрирането

 7. Прочетете малките инструкции, преди да започнете.
 8. Прекратете инструкцията за тест-1

 9. Ще бъдете помолени да слушате звук с различни нива на звука и честоти. Изберете само опциите "Чувам" и "Не" . Колкото повече звуци можете да чуете, толкова по-добре.
 10. Спрете преминаването на тест-1

 11. След като чуете 4 сигнала, ще отворите страница, в която ще видите резултата и офертата за професионален тест в най-близкия специализиран център.
 12. Спрете резултата от теста-1

Второто изпитание е малко по-обемно и може да даде точен резултат. Тук ще трябва да отговорите на няколко въпроса от въпросника и да слушате името на темите с фонов шум. Инструкцията изглежда така:

 1. Първо, разгледайте информацията в прозореца и кликнете върху "Старт" .
 2. Спрете началото на теста-2

 3. Калибрирайте звука в слушалките. В повечето случаи тя може да бъде оставена по подразбиране.
 4. Спиране на калибриращия тест-2

 5. В следващото поле въведете пълната си възраст и изберете пола.
 6. Спиране на анкетата

 7. Преди началото на теста, отговорете на един въпрос, след което кликнете върху "Стартиране на теста".
 8. Спрете въвеждащия въпрос

 9. Прочетете информацията в следващите прозорци.
 10. Спиране на обща информация за тест-2

 11. Слушайте говорителя и кликнете върху "Стартиране на теста".
 12. Спиране на изслушването

 13. Сега слушайте говорителя и кликнете върху снимките с обекта, който тя нарича. Като цяло ще трябва да го слушате 27 пъти. Всеки път, когато нивото на фоновия шум в записа се промени.
 14. Спри да тествате

 15. Според резултатите от теста ще бъдете помолени да попълните малък въпросник, кликнете върху "Отиди на въпросника" .
 16. Стигайте до въпросника

 17. В него маркирайте елементите, за които смятате, че са верни на себе си, и кликнете върху "Отидете на резултатите" .
 18. Спиране на окончателното гласуване

 19. Тук можете да прочетете кратко описание на вашите проблеми и да видите предложение за намиране на най-близкия ОНТ специалист.
 20. Спиране на резултатите от теста-2

Метод 3: Geers

Тук ще бъдете помолени да слушате звуците с различни честоти и сигнали. Няма съществени разлики от предишните две услуги.

Отидете в Гиърс

Инструкцията е, както следва:

 1. Първо, калибрирайте оборудването. За да проверите слуха, е необходимо само в слушалките и далеч от външен шум.
 2. Геърс започна теста

 3. Прочетете информацията на първите страници за справка и направете настройка на звука. Преместете миксера за силата на звука, докато сигналът едва се чува. За да преминете към теста, кликнете върху "Калибрирането завърши" .
 4. Калибриране на Geers

 5. Прочетете уводната информация и кликнете върху "Отиди на изслушване" .
 6. Геърс преминава към тестване

 7. Сега просто отговорете "Чух" или "Не чувам". Самата система ще регулира силата на звука за определени параметри.
 8. Тестване на Geers

 9. В края на теста ще се отвори прозорец с кратка оценка на изслушването и препоръка за посещение на професионален изпит.
 10. Гиърс резултат

За да проверите слуха онлайн, можете само да "излезете от интерес", но ако имате истински проблеми или подозрения, че имате такива, свържете се с добър специалист, тъй като в случай на онлайн проверка резултатът може да не е винаги правилен.