Изглежда, че полученото изображение не е с отлично качество, прекалено светло или потъмнено. За да се коригират такива дефекти, потребителите често прибягват до програми за обработка на цифрови снимки.

Helicon Filter - една от полезните програми за корекция на изображението. Той е предназначен както за професионални фотографи, така и за аматьори. Допълнителен набор от функции ще ви помогне бързо да редактирате снимката.

филтри

Филтрите съдържат инструменти, които изпълняват конкретни задачи. Например, филтърът "размер" помага за изрязване и преоразмеряване на снимката.

Размер на филтъра в Helicon Filter

След като изберете филтъра, можете да отидете на инструментите, намиращи се в панела "Обществени поръчки" и "Експертния режим". Възможно е да използвате вградени детайли или да създадете своя собствена.

Blanks и експертен режим в Helicon Filter

Променете яркостта и контраста

Филтърът "Яркост" съдържа инструменти за промяна на яркостта, контраста и премахване на ефекта на мъгла.

Яркост и контраст в филтъра с еликон

Инструмент за експозиция

Можете също ръчно да регулирате експонацията. Този инструмент променя яркостта на пикселите по същия начин.

Настройки на експонацията в Helicon Filter

Когато премествате плъзгача, трябва да наблюдавате динамичния обхват на хистограмата. Това е необходимо, за да няма празнини в снимките.

История на промените

Друга полезна функция е историята на промените. Показва се списъкът на приложените филтри. Те могат да бъдат променяни, изтривани или анулирани. За да отмените филтър, трябва само да премахнете отметката от квадратчето до името на конкретния филтър.

История на промените в Helicon Filter

Оригиналното изображение показва оригиналната снимка и полученото изображение отваря картината, на която се прилагат промените.

Предимства на Helicon Filter:

1. Руски език на програмата;
2. Съвместим с популярни формати;
3. Голям избор на филтри и инструменти.

недостатъци:

1. Можете да използвате само 30 дни демонстрации и след това трябва да закупите пълната версия на програмата.

Един прост и интуитивен руски интерфейс Helicon Filter (Helicon Filter) лесно се възприема дори от неопитен потребител. Програмата е съвместима с такива формати: TIFF, PNG, BMP, JPG и други. Мултифункционалността на програмата помага за обработката на снимките в качество и за кратко време.

Изтеглете пробна версия на Helicon Filter (Helicon Filter)

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт