Google Chrome - мощен и функционален уеб браузър, който има в своя арсенал от тонове опции за фина настройка. Все пак не всички потребители знаят, че в секцията "Настройки" е представена само малка част от инструментите за работа по подобряването на браузъра, защото все още има скрити настройки, които ще бъдат обсъдени в статията.

Много актуализации на уеб браузъра добавят нови функции и възможности към Google Chrome. Въпреки това, такива функции се появяват в него далеч непосредствено - първо те се тестват отдавна от всеки и достъпът до тях може да се получи в скрити настройки.

По този начин скритите настройки са настройките за тестване на Google Chrome, които понастоящем са на етап разработка, тъй като те могат да бъдат много нестабилни. Някои параметри могат внезапно да изчезнат от браузъра по всяко време и някои от тях остават скрити в скритото меню, без да влязат в главното меню.

Как да стигнете до скритите настройки на Google Chrome

Скритите настройки на Google Chrome са лесни за получаване: за това, като използвате адресната лента, трябва да преминете към следната връзка:

chrome: // flags

На екрана се показва списък с скрити настройки, който е много обширен.

Скритите настройки на Google Chrome

Моля, обърнете внимание, че безмисленото променяне на настройките в това меню силно не се препоръчва, защото може сериозно да нарушите браузъра.

Как да използвате скритите настройки

Активирането на скрити настройки обикновено се извършва, като се кликне върху желания елемент на бутона "Активиране" . Знаейки името на параметъра, най-лесният начин да го намерите е чрез използване на низ за търсене, който можете да извикате с помощта на клавишната комбинация Ctrl + F.

Скрити настройки Google Chrome

За да влязат в сила промените, ще трябва да рестартирате уеб браузъра, като се съгласите с предложението за програма или като следвате тази процедура сами.

Как да рестартираме Google Chrome

Скритите настройки на Google Chrome

По-долу ще разгледаме списък с най-интересните и актуални за днешните скрити настройки Google Chrome, с които използването на този продукт ще стане още по-удобно.

5 скрити настройки за подобряване на Google Chrome

1. "Гладко превъртане". Този режим ви позволява плавно да превъртате страницата с колелцето на мишката, което значително подобрява качеството на уеб сърфирането.

Скритите настройки на Google Chrome

2. "Бързо затваряне на раздели / прозорци". Полезна функция, която ви позволява да увеличите времето за реакция на браузъра за почти незабавно затваряне на прозорци и раздели.

Скритите настройки на Google Chrome

3. "Автоматично изтриване на съдържанието на разделите". Преди приемането на тази функция Google Chrome консумира огромно количество ресурси и поради това изразходва значително повече енергия от батерията, във връзка с която този браузър отказва на потребителите лаптопи и таблети. Сега всичко е много по-добро: чрез активиране на тази функция, когато паметта е пълна, съдържанието на раздела ще бъде изтрито, но самият раздел ще остане на мястото му. Щом отново отворите раздела, страницата ще бъде презаредена.

Скритите настройки на Google Chrome

4. "Дизайн на материалите в горната част на браузъра Chrome" и "Дизайн на материалите в останалата част от интерфейса на браузъра". Позволява ви да активирате един от най-успешните проекти в браузъра, който се подобрява в продължение на няколко години в Android и други услуги на Google.

Скритите настройки на Google Chrome

5. "Създаване на пароли". Поради факта, че всеки интернет потребител се регистрира далеч от един уеб ресурс, трябва да се обърне специално внимание на надеждността на паролите. Тази функция ще позволи на браузъра автоматично да генерира надеждни пароли за вас и автоматично да ги запазва в системата (паролите са сигурно криптирани, за да можете да сте сигурни за тяхната безопасност).

Скритите настройки на Google Chrome

Надяваме се, че тази статия е полезна за вас.