Adobe Lightroom, подобно на много други програми за професионална употреба, има доста сложна функционалност. Много, много трудно е да се овладеят всички функции дори и за един месец. Да, това е може би по-голямата част от потребителите и не.

Същото може да се каже и за "горещите" ключове, които ускоряват достъпа до някои елементи и опростяват работата. Но в крайна сметка това не е така, след като сте усвоили поне няколко дузини полезни комбинации, ще ви опрости значително живота и бързо ще преминете директно към усъвършенстването на уменията си в обработката, без да отделяте прекалено много време за търсене на даден обект в километрите на менюто.

Така че, по-долу ще намерите дузина от най-полезните горещи бутони по наше мнение:

1. "Ctrl + Z" - отменете действието
2. "Ctrl + +" и "Ctrl + -" - увеличаване и намаляване на снимката
3. "P", "X" и "U" - съответно поставете отметка, отметка отхвърлена, премахнете всички марки.
4. "Tab" - показва / скрива страничните панели
5. "G" - показвайте снимките като "решетка".
6. "T" - скриване / показване на лентата с инструменти
7 . "L" - промяна на режима на фоновото осветление. Когато за първи път натиснете малко потъмнява фон, а след това го прави напълно черно за по-удобно гледане на редактирана снимка.
8. "Ctrl + Shift + I" - импортиране на снимки в Lightroom
9. "Alt" - променя четката към гумата при работа с настройки. Също така променя целта на някои елементи от менюто и бутоните при затягане.
10. "R" - стартирайте инструмента за култивиране

Разбира се, не можете да наречете тези 10 горещи клавиши, които са най-необходими, защото всеки потребител се нуждае от нещо собствено. Въпреки това, сега разбирате, че с тяхна помощ можете да извършвате голям брой действия. Ако се интересувате от пълния списък, препоръчваме ви да посетите Официален сайт ,