Instagram е популярна услуга, която отдавна е надхвърлила обикновената социална мрежа и се превърна в пълноправен платформа за търговия, където милиони потребители могат да намерят интересни продукти и услуги. Ако сте предприемач и сте създали профил специално за популяризиране на вашите продукти и услуги, тогава трябва да добавите бутона "Контакт".

Бутонът "Контакт" е специален бутон в профила на Instagram, който позволява на друг потребител незабавно да набира вашия номер или да намери адреса, в случай че вашата страница и предлаганите услуги ги интересуват. Този инструмент се използва широко от компании, индивидуални предприемачи, както и знаменитости за успешното започване на сътрудничество.

Как да добавите бутон Instagram "Контакт"?

За да има страница със специален бутон за бърза комуникация, трябва да превърнете обичайния си профил в Instagram в бизнес профил.

 1. Преди всичко трябва да имате регистриран профил в Facebook, а не като обикновен потребител, а именно компания. Ако нямате подобен профил, отидете на началната страница на Facebook от тази връзка , Под формата на регистрацията кликнете върху бутона "Създаване на страница на знаменитост, музикална група или компания" .
 2. Създайте фирмен профил във Facebook

 3. В следващия прозорец ще трябва да изберете вида на вашата дейност.
 4. Избиране на дейности при регистриране във Facebook

 5. След като сте избрали необходимия елемент, ще трябва да попълните полетата, които зависят от избраната дейност. Завършете процеса на регистрация, като добавите описание на организацията, вида на активността и данните за контакт.
 6. Попълване на данни при регистриране във Facebook

 7. Сега можете да персонализирате Instagram, а именно да преминете към преобразуването на страницата в бизнес профил. За да направите това, отворете приложението и след това отидете в най-десния раздел, който отваря вашия профил.
 8. Отивате в профил в Instagram

 9. В горния десен ъгъл кликнете върху иконата на зъбно колело, за да отворите настройките.
 10. Отворете настройките в Instagram

 11. Намерете блока "Настройки" и го докоснете в елемента "Свързани профили" .
 12. Свързани профили в Instagram

 13. В списъка, който се показва, изберете "Facebook" .
 14. Свържете Facebook с Instagram

 15. На екрана ще се покаже прозорец за разрешаване, в който ще трябва да посочите имейл адреса и паролата от специалната си страница във Facebook.
 16. Автоматизирайте Facebook за

 17. Върнете се в главния прозорец с настройките и в секцията "Профил" изберете "Превключване към профила на фирмата" .
 18. Превключете на потребителския профил в Instagram

 19. Още веднъж упълномощавайте във Facebook и след това следвайте системните инструкции, за да завършите процеса на преминаване към бизнес профил.
 20. Повторно упълномощаване на Facebook за Instagram

 21. Ако всичко е направено правилно, на екрана ще се покаже послание за прехода към нов модел на профила ви, а на главната страница до бутона "Абониране" ще се покаже целевият бутон "Контакт" , върху който се показва информация за местоположението, както и телефон номера и имейл адреси за комуникация, които преди това сте посочили в профила си във Facebook.

бутон

Като имате популярна страница в Instagram, редовно ще привличате нови клиенти, а бутонът "Контакт" ще опрости комуникацията ви с вас.