Нерегистрираните потребители на услугата YouTube често трябва да виждат видеоклип при възпроизвеждане на видеоклип: "Този видеоклип може да не е приемлив за някои потребители". Това означава само едно нещо - видеото съдържа 18+ материала. За да го видите, трябва да влезете в хостинга и същевременно да потвърдите възрастта си. Но какво, ако не искате да направите това, или просто не сте достигнали тази възраст?

Преглеждайте видеоклипове с възрастови ограничения

Разбира се, всеки може да регистрира сметката си, като посочи тяхната възраст, която е над 18 години. Но напоследък правилата на Google затягат мерките. Сега на хората под 18-годишна възраст е забранено да създават своя профил или да променят датата без съществено потвърждение - снимки на паспорта или прехвърляне на $ 0.30 за благотворителност.

Ако не искате да се притеснявате с всички манипулации за регистрация, които трябва да минете, за да получите възможността да преглеждате съдържанието 18+, тогава можете да заобиколите тези ограничения.

Метод 1: Променете URL адреса на видеоклипа

За да започнете да гледате видеоклип с ограничение от 18+, можете просто да направите корекции на връзката към видеоклипа. За илюстративен пример ще бъде направена връзка към следния видеоклип:

youtube.com/watch?v=6LZM3_wp2ps

Ако сега се опитате да прегледате видеоклипа, към който се отнася, ще бъдете възпрепятствани да го направите, ако не сте упълномощени или вашата възраст е под 18 години в профила си, като покажете изображението, както е показано на снимката по-долу.

18+ в YouTube

Но просто трябва да направите малки промени в връзката, за да избегнете това. А именно - премахнете "часовника" и заменете равен знак ( = ) с наклонена черта ( / ). В резултат връзката ще изглежда така:

youtube.com/v/6LZM3_wp2ps

След това видеото ще се възпроизвежда без проблеми. Всичко това, защото промененият адрес се отнася за самия видеоклип, а не за страницата с него, като по този начин липсва потвърждаването на възрастта. Този метод ще работи с всеки клип на YouTube.

Метод 2: Използване на специален сайт NSFWYouTube

Има възможност да стигнете до съдържанието на 18+ на YouTube и по друг начин - да отидете отвъд услугата. Има сайт, наречен NSFWYouTube - той всъщност е пълен аналог на оригиналния му източник, като има само няколко разлики. Дизайнът е съвсем различен от този на оригинала, но не се занимава само със забрана за гледане на видеоклипове, съдържащи материал 18+.

Въпреки това, като отидете на този сайт, не можете да намерите на това, което искате, защото просто няма търсене на видеоклипове. Той работи малко по-различно. Трябва да добавите четири знака в горната част на връзката към видеоклипа. Преди думата "youtube" въведете "nsfw" без кавички. Как изглежда, можете да видите на снимките по-долу.

Връзка към видеоклип на YouTube:

оригиналната връзка към видеоклипа в YouTube

Промяна на връзката към видеоклипа без възрастово ограничение:

промяна на връзката към видеоклипа в YouTube

В резултат на това ще отидете на сайт, който ще има един и същ видеоклип, но без възрастови ограничения.

заключение

Преди това можете просто да промените възрастта си в потребителския профил в Google, но днес, след такива манипулации, ще трябва да потвърдите възрастта си, която не всеки ще получи поради различни обстоятелства. Но горните методи ще ви помогнат да избегнете всички неудобства, които може да срещнете при възпроизвеждане на видеоклипове със съдържание 18+.