IOS


Тъй като iPhone често изпълнява ролята на часовници, е много важно точната дата и час да бъдат зададени върху него. В тази статия ще разгледаме начини за конфигуриране на тези стойности на устройство на Apple.

Променете датата и часа на iPhone

Има няколко начина за промяна на датата и часа за iPhone, като всяка от тях ще бъде разгледана по-подробно по-долу.

Метод 1: Автоматично откриване

Най-предпочитаната опция, която по правило се активира по подразбиране за устройства с ябълки. Препоръчва се да го използвате, защото притурката точно определя вашата часова зона, като излага точния ден, месец, година и час от мрежата. В допълнение, смартфонът автоматично ще настрои часовника при преминаване към зимно или лятното часово време.

  1. Отворете настройките и след това преминете към секцията "Основни" .
  2. Основни настройки на iPhone

  3. Изберете секцията "Дата и час" . Ако е необходимо, активирайте превключвателя до "Автоматично" . Затворете прозореца за настройки.

Автоматично откриване на дата и час на iPhone

Метод 2: Ръчна конфигурация

Можете и напълно независимо да отговаряте за задаването на номера, показван на екрана на iPhone, месеца на годината и времето. Това може да се наложи, например, когато телефонът не показва правилно тези данни, а също и когато се опитвате да постигнете неточности.

  1. Отворете настройките и изберете секцията "Основни" .
  2. Отидете на основните настройки на iPhone

  3. Отидете на елемента "Дата и час" . Завъртете превключвателя в положение "Автоматично" в неактивно положение.
  4. Деактивиране на автоматичното откриване на дата и час на iPhone

  5. По-долу ще можете да редактирате деня, месеца, годината, часа и часовата зона. Ако искате да изведете текущото време за друга часова зона, докоснете този елемент и след това, използвайки търсенето, намерете желания град и го изберете.
  6. Променете часовата зона на iPhone

  7. За да коригирате показания номер и час, изберете посочения низ, след което можете да зададете нова стойност. Когато приключите с настройките, отворете главното меню, като изберете "Basic" в горния ляв ъгъл или незабавно затворете прозореца за настройки.

Редактиране на датата и часа на iPhone

Въпреки че това са всички начини да зададете дата и час на iPhone. Ако има нови такива, статията задължително ще бъде допълнена.