IOS

Как да проверите гаранцията на iPhone по сериен номер
Всички нови устройства на Apple имат право на гаранционно обслужване в продължение на една година от датата на покупката. Например, ако в резултат на използването на iPhone то внезапно спря да се зарежда, когато се обадите в сервизния център, специалистът ще диагностицира безплатно и след това ще реши проблема (при условие че проблемът не възникне в резултат на неправилна работа). Ако се интересувате от това колко време остава преди изтичането на гаранционния период, тази информация може лесно да бъде получена - просто трябва да знаете серийния номер на вашия смартфон.

Разберете дали iPhone отговаря на условията за гаранционно обслужване.

Тази информация може да бъде получена на специалната уеб страница на Apple, която ще изисква да въведете серийния номер на конкретно устройство. Можете да го научите по няколко начина.

Още подробности: Как да разберете серийния номер на iPhone

  1. Когато се получи серийният номер на iPhone, отидете на сайта за проверка на гаранцията тази връзка ,
  2. В прозореца, който се отваря, въведете серийния номер на iPhone.
  3. Въведете серийния номер на iPhone на страницата за проверка на гаранцията

  4. За да продължите по-долу, трябва да въведете номерата, посочени на екрана, след което да започнете теста, като натиснете бутона "Продължи" .
  5. Въведете кода за потвърждение на страницата за потвърждаване на гаранцията на iPhone

  6. След малко моделът на проверения iPhone трябва да се покаже на екрана. По-долу ще бъде и информация за статуса на гаранцията на телефона - валиден е или не. Например, в нашия случай, срокът на безплатен гаранционен сервиз е изтекъл, което означава, че ако нещо се случи с телефона, можете да разчитате само на платени ремонти.
  7. Проверка на наличието на гаранция за iPhone

По същия начин можете да разберете дали възможността за безплатен ремонт е не само iPhone, но и всяко друго Apple устройство - просто трябва да знаете неговия сериен номер.