За да можете да използвате микрофона през компютър, трябва първо да се свържете с компютъра. Нека научим как правилно да осъществим физическата връзка на този тип слушалки с компютърни устройства, работещи под Windows 7.

Опции за свързване

Изборът на метода за свързване на микрофона към компютърната система зависи от вида на щепсела на това електроакустично устройство. Най-често използваните устройства с TRS съединители и с USB-конектори. След това разгледаме подробно алгоритъма за свързване, използвайки и двете опции.

Метод 1: Plug TRS

Използването на 3.5-милиметровата кутийка TRS (miniJack) за микрофони в момента е най-често срещаната опция. За да свържете такава слушалка с компютър, са необходими следните действия.

 1. Трябва да поставите щекера TRS в подходящия аудио вход на компютъра. По-голямата част от настолните компютри, работещи под Windows 7, могат да бъдат намерени на гърба на корпуса на системния модул. По принцип такова пристанище има розов цвят. Така че просто не го бъркайте с изход за слушалки и високоговорители (зелен) и линия (син).

  Аудио вход на компютъра за свързване на щекера за микрофон TRS в Windows 7

  Доста често компютърните пакети имат аудио вход за микрофони и на предния панел на системния модул. Има и опции, когато е дори на клавиатурата. В тези случаи този конектор не винаги е отбелязан в розово, но често може да се намери икона под формата на микрофон близо до него. По същия начин можете да определите желания аудио вход на лаптопа. Но дори и да не намерите идентификационни знаци и случайно да вкарате щепсела от микрофона в жака за слушалки, няма да се случи нищо ужасно и нищо няма да се счупи. Само електро-акустично устройство няма да изпълнява функциите си, но винаги имате възможност да пренаредите правилно щепсела.

 2. Икона на микрофон близо до audivhod на компютърна система за свързване на TRS щепсела в Windows 7

 3. След като щепселът е правилно свързан към аудио входа на компютъра, микрофонът трябва да започне да работи веднага. Ако това не се случи, най-вероятно ще трябва да бъде активирано чрез функцията Windows 7. Как да направите това е описано в нашата отделна статия.

урок: Как да включите микрофона в Windows 7

Метод 2: USB щепсел

Използването на USB съединители за свързване на микрофони към компютър е по-модерна опция.

 1. Намерете всеки USB конектор в кутията на настолен или преносим компютър и поставете в него микрофон.
 2. USB съединители на компютърното устройство за свързване на микрофон в Windows 7

 3. След това ще се извърши процедурата за свързване на устройството и инсталиране на драйверите, необходими за неговата работа. Като правило системният софтуер е достатъчен за това и активирането трябва да се осъществи чрез системата "Plug and Play" ("включване и пускане"), т.е. без допълнителни манипулации и настройки от потребителя.
 4. Инсталиране на USB софтуер и драйвери на устройства в Windows 7

 5. Но ако устройството не е открито и микрофонът не работи, може би трябва да инсталирате драйверите от инсталационния диск, който е приложен към електроакустичното устройство. Съществуват и други проблеми при откриването на USB устройства, чиито решения са описани в нашата отделна статия.
 6. урок: Windows 7 не вижда USB устройства

Както можете да видите, методът за физическо свързване на микрофон към компютър в Windows 7 зависи изцяло от това какъв формат е използван в даден електроакустичен уред. Понастоящем TRS и USB щекерите са най-често използвани. В повечето случаи цялата процедура на свързване се свежда до физическа връзка, но понякога се налага да се извършват допълнителни манипулации в системата за директно активиране на микрофона.