Facebook отдавна не е просто начин за комуникация с приятели и колеги. Сега това е един от най-мощните рекламни инструменти, който ви позволява да създавате и популяризирате бизнес в почти всяка посока. Но за правилното му поведение с помощта на сайта, трябва да разберете създаването на реклама. Нека разгледаме по-подробно откъде да започнем и как да създадем личен рекламен акаунт във Facebook с помощта на компютър и мобилен телефон.

Вариант 1: PC версия

За професионалистите, които започват да пускат реклами във Facebook, основният помощник ще бъде стандартната компютърна версия на социалната мрежа. Независимо от използвания браузър, процесът на създаване на рекламен акаунт ще отнеме много малко време.

Важно! Въпреки факта, че Instagram, подобно на Facebook, ви позволява да пускате реклами директно от приложението, ние силно препоръчваме да използвате вградения шкаф за мениджър на реклами. С негова помощ можете да си поставяте цели, внимателно да избирате аудитория и бюджет и постоянно да наблюдавате подробни статистически данни. За всичко това първо трябва да създадете рекламен акаунт.

 1. Отворете главната страница на вашия акаунт, за който искате да създадете рекламен акаунт. В горния десен ъгъл кликнете върху обърнатия триъгълник.
 2. Щракнете върху обърнатия триъгълник на компютърната версия на Facebook

 3. Изберете бод „Реклама във Facebook“.
 4. Кликнете върху Facebook Ads в компютърната версия на Facebook

 5. Превъртайки надолу почти до края на страницата, ще видите два раздела. На първо място, препоръчваме да кликнете върху бутона под реда „Изберете подходящия за Вас рекламен формат“.
 6. Преглед на информация за това кои реклами да изберете в компютърната версия на Facebook

 7. Този раздел включва цялата информация относно различни видове реклама, както и какъв формат е подходящ конкретно за вашия бизнес.
 8. Преглед на информация за видеореклами в компютърната версия на Facebook

 9. Прекарайте малко време, за да научите за различните характеристики на видео и реклами за Stories, за да ви помогнете да избегнете ненужни разходи по-късно, когато създавате кампанията си.
 10. Преглед на информация за реклама в Stories в компютърната версия на Facebook

 11. След като сте проучили горния раздел, щракнете върху стрелката под реда „Отваряне на диспечера на рекламите“ - това е името на рекламен акаунт във Facebook.
 12. Първи стъпки с рекламен акаунт в компютърната версия на Facebook

 13. Зареждане „Мениджър на реклами“ може да отнеме от няколко секунди до няколко минути.
 14. Процес на изтегляне на Ads Manager на компютърна версия на Facebook

 15. След това на екрана се появява главната страница на вашия завършен рекламен офис.
 16. Рекламен акаунт в Ads Manager в компютърната версия на Facebook

Вариант 2: Мобилни приложения

Процесът на създаване на рекламен акаунт чрез маркови мобилни приложения на Facebook за Android и iOS е коренно различен от компютърната версия. Разработчиците на социалната мрежа пуснаха отделно решение, наречено Facebook Ads Manager, което улеснява пускането на рекламни продукти.

По този начин, за да отворите акаунт чрез мобилни устройства, първо трябва първо да инсталирате Ads Manager. По-нататъшният процес е идентичен и за двете операционни системи.

Изтеглете Ads Manager от Google Play Store
Изтеглете Ads Manager от App Store

 1. След като изтеглите приложението, трябва да въведете потребителското име и паролата от акаунта във Facebook, за който е отворен рекламният офис.
 2. Отваряне на приложението Реклама в мобилната версия на Ads Manager

 3. След това превъртете слайдовете с информация за работата с програмата.
 4. Превъртане през уводните слайдове в мобилната версия на Ads Manager

 5. На последния докоснете думата "Да започна".
 6. Докоснете думата Старт в мобилната версия на Ads Manager

 7. Това е всичко, вашият рекламен акаунт е отворен, просто трябва да кликнете върху бутона „Включване на известията“... Това е необходимо, за да можете да наблюдавате хода на кампаниите.
 8. Кликнете върху активиране на известието в мобилната версия на Ads Manager

 9. Потвърдете действието, като изберете линията "Позволява".
 10. Кликнете върху Разрешаване в мобилната версия на Ads Manager

 11. След като изпълните всички действия, рекламният Ви акаунт се отваря с всички настройки и налични опции.
 12. Интерфейс за рекламно приложение в мобилната версия на Ads Manager

Важно е да се отбележи, че всички действия, извършени на компютъра, се синхронизират с мобилното приложение Ads Manager и обратно. Това ви позволява да изберете удобен вариант за работа с рекламен офис, в зависимост от ситуацията и вашето време.