Публикувахте видеоклип в YouTube, но изведнъж открихте, че има твърде много? Какво ще стане, ако трябва да изрежа част от видеоклипа? За да направите това, не е необходимо да го изтривате, да го редактирате в отделна програма и да го зареждате отново. Достатъчно е да използвате вградения редактор, който предоставя много функции, които помагат при редактирането на видеоклипа ви. И изрежете допълнително парче от видеоклипа.

Изрежете видеоклипа чрез редактора на YouTube

Използването на вградения редактор е съвсем проста. Няма да имате нужда от допълнителни знания в областта на редактирането на видеоклипове. Необходимо е само:

 1. Отидете на сайта на YouTube и отидете в личния си акаунт. След това кликнете върху иконата на потребителския си профил и отидете в студиото за реклама.
 2. YouTube Creator Studio

 3. Сега отидете в "Контролен панел" , където ще намерите списък на вашите видеоклипове.
 4. Контролния панел на YouTube

 5. Изберете тази, която искате да редактирате, и кликнете върху "Редактиране".
 6. Променете видеоклипа в YouTube

 7. Ще видите информация за видеоклипа си пред вас. За да преминете към промени, трябва да изберете раздела "Подобряване на видеоклипа" .
 8. Подобрете видеоклипа в YouTube

 9. Сега, преди да имате прозорец, където можете да извършвате различни манипулации с клипа, трябва да преминете към режим "Изрязване" , като кликнете върху съответния бутон.
 10. Подрязване на видеоклип в YouTube

 11. В редактора, като премествате сините линии, избирате конкретно парче видеоклип, който искате да изтриете.

  Маркери за реколтата на видеоклипове в YouTube

  Това означава, че ако трябва да изтриете началото, просто преместете левия плъзгач до определена точка надясно. Сянката ще бъде изрязана.

 12. Част от видеоклипа, който ще бъде премахнат от YouTube

 13. Ако трябва да изрежете видеото някъде по средата, трябва да кликнете върху мястото, за да има синя лента там. След това кликнете върху Разделяне, за да създадете точка в този момент.
 14. Разделете видеоклип в YouTube

 15. Сега можете да изрежете определена точка в средата на видеоклипа.
 16. Поправете видеоклипа в средата на YouTube

 17. След като завършите редактирането, кликнете върху "Готово", за да влезете в сила всички промени.

Прилагане на изрязването на видеоклипа в YouTube

Сега можете да запазите този видеоклип като нов или просто да актуализирате старата версия. Също така можете да се върнете в началната позиция.

Запазете видеоклипа в YouTube

Обърнете внимание, че можете да отмените стъпките, докато подрязвате видеоклипа. За да направите това, кликнете върху "Изчисти" . Това завършва процеса на изрязване на видеоклипа.

Отменете промените на видеоклипа в YouTube

Сега просто трябва да изчакате, докато бъде обработена, а потребителите ще могат да гледат новата версия. По време на обработката ще се вижда само старата версия на видеоклипа.