Добавената банкова карта във Facebook ви позволява да плащате за различни игри, рекламни кампании и др. Можете да развържете картата си по всяко време, ако тя е остаряла или ако вече не искате да предоставяте лична информация след извършване на необходимите плащания. Нека да разгледаме как да изтриете тези данни от акаунта си чрез компютър и мобилни приложения.

Вариант 1: PC версия

Версията на браузъра на Facebook е доста лесна за използване и интуитивна. Въпреки това, дори опитни потребители по въпроса за свързването и прекратяването на връзката с банкови карти често не могат веднага да се ориентират в настройките и последователността на действията.

 1. Отворете началната страница на Facebook. В горния десен ъгъл кликнете върху малката стрелка.
 2. Отидете в настройките за изтриване на картата в компютърната версия на Facebook

 3. Изберете раздел "Настройки".
 4. Щракнете върху настройките в компютърната версия на Facebook

 5. Превъртете надолу страницата и намерете бутона "Плащания".
 6. Превъртете и кликнете върху Плащания в компютърната версия на Facebook

 7. Историята на плащанията ще предоставя информация за всички скорошни парични потоци. За да извадите картата, изберете "Настройки на акаунта".
 8. Щракнете върху Настройки на акаунта в компютърната версия на Facebook

 9. На страницата ще видите всички добавени акаунти и карти. Изберете този, който искате да развържете и щракнете "Изтрий"... Потвърдете действието.
 10. Щракнете върху изтриване на картата в компютърната версия на Facebook

Препоръчително е след прекратяване на връзката с картата след известно време да влезете отново в същия раздел и да проверите информацията. Ако забележите отписвания от вашия акаунт или финансови транзакции във Facebook, които не сте извършили, не забравяйте да пишете на службата за поддръжка и незабавно да блокирате картата във вашата банка.

Вариант 2: Мобилни приложения

Процесът за изтриване на информация за плащане в марковите мобилни приложения на Facebook за iOS и Android е поразително различен от версията за компютър. Това се дължи преди всичко на характеристиките на интерфейса. Ако предпочитате да използвате смартфон, когато работите със социална мрежа, ще се справи следната инструкция.

 1. Отворете приложението Facebook на вашия смартфон и кликнете върху трите хоризонтални ленти, разположени в долния десен ъгъл.
 2. Кликнете върху три хоризонтални ивици, за да премахнете картата в мобилното приложение на Facebook

 3. Превъртете малко и намерете елемента "Настройки".
 4. Кликнете върху Настройки в мобилното приложение на Facebook

 5. Изберете раздел "Плащания".
 6. Изберете раздела Плащания в мобилното приложение на Facebook

 7. В него са изброени всички ваши данни за плащане и информация за скорошната ви активност в акаунта. Маркирайте банковата карта, която искате да развържете.
 8. Кликнете върху банковата карта, за да я изтриете в мобилното приложение на Facebook

 9. Ще се отвори информация за картата. Намерете бутона по-долу „Премахване на картата“.
 10. Избор да премахнете картата в мобилното приложение на Facebook

 11. Потвърдете действието, като натиснете отново "Изтрий".
 12. Потвърдете изтриването на картата в мобилното приложение Facebook

Защо картата не се изтрива

Има няколко причини, поради които горните инструкции не винаги помагат при прекратяване на връзката с кредитна или дебитна карта. Ще разгледаме основните проблеми и как да ги отстраним.

Дълг

Основната причина, поради която не можете да постигнете това, което искате, е наличието на дългове при заплащане на избраните услуги. Това може да са абонаменти за игри, промоционални просрочени плащания и т.н. Независимо от сумата, сметката за фактуриране с неплатени фактури се блокира.

Обикновено дългът се натрупва, ако в банковата сметка няма достатъчно пари или собственикът е забранил автоматичните плащания без потвърждение чрез съобщение. За да развържете картата в този случай, първо ще трябва да изплатите дълга.

Наличие на валидна реклама

Ако имате рекламен акаунт, свързан с вашата лична страница във Facebook или Instagram с валидна промоция, не можете да премахнете картата.

Най-простото решение е просто да изчакате пускането на рекламата. Ако необходимостта от изтриване е спешна, деактивирайте показването на промоцията в личния си акаунт. Моля, обърнете внимание, че този проблем няма нищо общо с това дали вече сте платили за реклами или не. Алгоритмите на Facebook работят по такъв начин, че по време на промоциите всички средства за плащане са замразени.

Липса на алтернативни карти

Можете да прекратите връзката с картата само ако в настройките е посочен поне още един начин на плащане.Следователно, ако имате само един начин на плащане във вашия акаунт, първо добавете алтернативна опция, за да го замените. Това може да бъде сметка в PayPal, кредитна или дебитна карта на която и да е банка в системата Visa, MasterCard или American Express. След добавяне на допълнителен инструмент можете лесно да премахнете основната карта.

Технически трудности

Никога не трябва да забравяме за толкова проста причина като неизправност в социалната мрежа. Дори ако всички останали функции на сайта работят както се очаква, са възможни технически проблеми.

Ако следвате инструкциите, но картата не се развързва, изчакайте малко или опитайте да извършите действието от друго устройство. Обикновено всякакви проблеми във Facebook се отстраняват в рамките на 1-2 часа.

Също така бихме искали да обърнем вашето внимание на факта, че за да плащате за различни услуги във Facebook, за предпочитане е да използвате дебитни карти, на които салдото не може автоматично да премине в отрицателна територия. Това ще избегне различни неприятни ситуации.